Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Rapujuhlat suunnitteilla? Näin onnistut pakasterapujen kanssa!

ravut
Paketin ulkomaisia rapuja saa alle kymmenellä eurolla. Kuva: TS/Lennart Holmberg

Elo-syyskuu on perinteisesti rapujuhlien aikaa.
Rapuja voi Turussa ostaa esimerkiksi Turun kauppahallista, lisäksi joistakin isommista kaupoista voi ostaa (usein ennakkotilauksella) esimerkiksi valmiiksi keitettyjä kotimaisia täplärapuja.
Moni suosii ulkomaisia pakasterapuja niiden edullisemman hinnan vuoksi. Pakasterapujen sulatukseen tarvitaan malttia, lisämakua niihin saa keitinliemellä.

  • Laita pakasteravut jääkaappiin sulamaan kaksi vuorokautta ennen tarjoilua. Muista laittaa rapupaketin alle isompi astia, joka kerää ravuista sulavan nesteen.
  • Jos ravut ovat vielä jäisiä ennen tarjoilua, huuhtele niitä kylmällä vedellä. Näin sulaminen nopeutuu.
  • Pakasteravut ovat valmiita syötäväksi sellaisinaan, mutta jos niihin haluaa enemmän makua, ne kannattaa käyttää liemessä ennen tarjoilua.
Paahtoleipä ja voi ovat klassiset lisukkeet ravuille.
Paahtoleipä ja voi ovat klassiset lisukkeet ravuille.

 

Ohjeet elävien rapujen keittämiseen ja ehdottoman toteuttamiskelpoiseen, rapujuhlien käänteiseen järjestykseen löydät  turkulaisen konkarikokki Antti Vahteran blogikirjoituksesta Rapuja, takaperin!

 

Keitinliemi 25:lle ravulle

 

4 l vettä
140 g karkeaa merisuolaa
2 palaa sokeria
1 nippu tilliä (osan voi säästää koristeeksi)

Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Lisää joukkoon hienonnettu tilli anna liemen jäähtyä hieman. Upota sulatetut ja valutetut ravut liemeen. Anna niiden maustua vähintään muutama tunti, korkeintaan yön yli. Nosta ravut pois liemestä ennen tarjoilua, valuta ne siivilässä tai keittiöpyyhkeiden päällä hyvin ja aseta tarjolle sitruunalohkojen ja tillin kera.
Tarjoile rapujen kanssa paahtoleipää, voita ja halutessasi majoneesia tai kermaviilipohjaista dippiä.

Muista, että äyriäiset pilaantuvat herkästi, joten säilytä ravut viileässä aina tarjoiluun asti!

Tulosta resepti

Kommentoi