Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Pikkuinen Mex-Mex avautui Itäiselle Pitkäkadulle

Oma ravintola on ollut pitkään Eder Rodriguezin unelma – ja reilu viikko sitten siitä tuli totta.

Eder aloittaa lounasvalmistelut jo aamuvarhaisella, sillä pilkkomista riittää. Kuvat: TS/Lennart Holmberg
Eder kokkaa kaiken Mex-Mexin ruuan itse. Kuvat: TS/Lennart Holmberg

Muun muassa parin vuoden takaisesta Top Chef Suomi -ohjelmasta ja ravintola Smörin ja Tiirikkalan keittiöistä tuttu kokki on avannut oman pienen ravintolan Turun itäiselle puolelle, osoitteeseen Itäinen Pitkäkatu 30.

Entisen Karinan tiloissa oleva 30-paikkainen ravintolan kantaa nimeä Mex-Mex ja kaikki sen tarjoama ruoka – jos nyt ei suoraan meksikolaista, niin ainakin aina on meksikolaisvivahteista. Meksiko on Rodriguezin kotimaa, ja siellä hän on myös kouluttautunut kokiksi.
– Halusin avata pienen paikan, jossa olisi tarjolla meksikolaista kotiruokaa – tuoretta, yksinkertaista ruokaa, jossa korostuvat puhtaat maut.

Rodriguez teki ravintolaansa varten lähes kaiken itse, muun muassa laatoitti paikan avokeittiönurkkauksen seinän. Sisustus on minimalistisen niukka, mutta sitä ehkä kehitellään ajan kuluessa. Nettisivuja ravintolalla ei vielä ole, eikä mainostamaankaan ole ehditty, mutta alku on lähtenyt sujumaan mukavasti.
Tällä hetkellä ravintolan päätuote on lounas, ja tarjolla on kymmenen euron hintainen kolmen ruokalajin menu, joka vaihtuu päivittäin. Lounasajan jälkeen voimassa on lyhyt lista, joka esittelee lisää meksikolaisia herkkuja, kuten tortilloja eri täytteillä. Anniskeluoikeuksia ei vielä ole, mutta kun ne saadaan, aukioloaikoja on tarkoitus pidentää.

 

mexmex2

mexmex3– Käytän paljon kasviksia sekä ruuissa että salsa- ja guacamole-kastikkeissa, ja valmistan kerrallaan vain sen verran kuin mitä yhden päivän aikana tarvitaan. Minulle on tärkeää, että kaikki on tuoretta. No – toisaalta se tarkoittaa sitä, että tulen tänne joka aamu todella varhain pilkkomaan!

Ruuan terveellisyys on tärkeä asia, joten Mex-Mexin keittiöstä ei löydy kermaa tai voita. Maut tehdään muilla tavoin.

Mex-Mex sijaitsee ydinkeskustan ulkopuolella, mutta Rodriguez sanoo uskovansa paikan sijaintiin. Alueella on paljon työpaikkoja, kerrostaloja ja ennen kaikkea – lähellä ei ole pahemmin muita ravintoloita. Jospa siis lähiseutu ottaisi Mex-Mexin omakseen.

 

Juttua korjattu 19.3.klo 10.28, täsmennetty ravintolan osoitetta.

7 vastausta artikkeliin “Pikkuinen Mex-Mex avautui Itäiselle Pitkäkadulle”

  1. Armania

    Voisiko näistä uusista ravintoloista kertoa aina myös osoitteen? Kaikki eivät välttämättä tiedä, missä esimerkiksi Karina oli. Vielä se sentään löytyy netistä ja sitä kautta selvitin Mex-mexin osoitteen: Itäinen Pitkäkatu 30.  2. Kati

    Kerran olen käynyt lounaalla Mex Mex:sä. Ruoka oli todella hyvää! Mielellään menen uudestaan 🙂


  3. Anja

    Voi Ederiä, käyköhän paikan yksin pyörittäminen pian raskaaksi kun paikka on jo nyt niin suosittu että ei meinaa sekaan mahtua.


Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo