Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Perinteiset lammasmarkkinat viikonloppuna Katedraalikoulun pihalla

Turkulaiseen joulunalusaikaan kiinteästi kuuluvat Lammas-ja vuohituotteiden markkinat valtaavat Katedraalikoulun pihan tulevana viikonloppuna, 25.-26. marraskuuta.

Sympaattiset markkinat ovat pitkä perinne, sillä tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan juhlistava Varsinais-Suomen lammaskerho ry järjestää markkinat nyt jo 34. kertaa.

– Toivomme, että näiden markkinoiden myötä ihmiset muistaisivat käyttää kotimaista lammasta sekä ruokana että myös vaikkapa sisustuksessakin, sanoo Varsinais-Suomen lammaskerhon sihteeri Terhi Oinonen..

Markkinat ovat todellinen lähiruoka- ja lähikäsityötapahtuma, sillä suurin osa myyjistä tulee alle sadan kilometrin päästä Turusta. Mukana on mm. presidenttiparin kesälampaiden kotitila, Rintalan lammastila. Kaikkiaan paikalla on viitisentoista myyjää.

Tuttuun tapaan markkinapaikalla on myös lampaita ihasteltaviksi.

– Myynnissä on esimerkiksi lankoja, taljoja ja huovutusvillaa sekä nahkatuoteita. Ruokapuolella tarjolla on muun muassa lampaanlihaa ja makkaroita, luettelee Oinonen.

Lämpimänä ruokana on tarjolla Turun keittiömestareiden valmistamaa keittoa.

– Viikonloppuna on varmaan viileää, joten keittiömestareiden omalla reseptillä tehty lammaskeitto sopii loistavasti markkinoille! Siinä on paljon makua ja se lämmittää. Keiton kanssa on tarjolla MBakeryn leipää ja piimää, kertoo Turun keittiömestareiden puheenjohtaja Mika Tuomisto.

Keittoa valmistetaan myyntiin 600 annosta, ja sitä voi nauttia paikan päällä tai ostaa mukaansa.

Paikalla olevilta tuottajilta ja keittiömestareilta voi kysellä lammasreseptejä ja vinkkejä lampaan valmistamiseen.

-Katedraalikoulun piha on ihana ja  tunnelmallinen paikka pitää markkinat. Haasteena ont oki aina se, että miten ihmiset löytävät sinne. Yritämme laittaa lampaan muotoisia kylttejä moneen suuntaan, jotta kaikki löytäisivät perille, naurahtaa Oinonen.

Samaan aikaan lammasmarkkinoiden kanssa järjestetään kauden ensimmäiset Vanhan suurtorin joulumarkkinat, ja tapahtumat tuovat runsaasti kävijöitä Vanhan suurtorin alueelle.

Lammas- ja vuohituotteiden markkinat 25.-26.11. Katedraalikoulun pihalla (Vanha suurtori 1). Markkinat avoinna molempina päivinä klo 11-17. Tapahtuman järjestää Varsinais-Suomen lammaskerho ry.

Kommentoi