Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Paul Bocuse vieraili myös Turussa – lounasti Suomalaisella Pohjalla

Tämä nostalginen kuva on otettu vuonna 1986, jolloin legendaarinen ranskalaiskeittiömestari Paul Bocuse vieraili Turussa. Käyntinsä yhteydessä hän lounasti ravintola Suomalaisella Pohjalla.

– Pääruokana oli muistaakseni paistettua vasikanmaksaa tyrni-rosmariinkastikkeella, kertoo kuvan toimitukseen lähettänyt Tuomo Urmas, joka on kuvassa vasemmalla.

Hän haluaa kuvalla kunnioittaa viikonloppuna menehtyneen Paul Bocusen muistoa.

 

Urmas kertoo, että Bocusen seurueen nauttimat annokset valmisti henkilökohtaisesti Suomalaisen Pohjan keittiömestari Markku Taimi.

– Bocuse kävi ruokailun jälkeen myös piipahtamassa keittiön ovella, kertoo Urmas.

Syy Paul Bocusen Turun vierailuun oli se, että Silja Linen M/S Wellamo-alus aloitti liikennöintinsä Turun ja Tukholman välillä, ja Bocuse vieraili Wellamolla.

– Käsittääkseni hän ei kuitenkaan kokannut siellä, vaan oli arvovieraana. Kollegat laivalta kertoivat, että Bocuse saapasteli siellä ympäriinsä ja rouskutti porkkanoita, naurahtaa Urmas.

 

Urmas itse muutti seuraavana vuonna Helsinkiin ja työskenteli Havis Amandassa, Kultaisessa Sipulissa ja lopulta Palace Gourmet -ravintolassa ensin Eero Mäkelän opissa ja sittemmin tämän seuraajan, Markku Taimin kanssa.

– Vahva veikkaus oli tuolloin, että Palace Gourmet menettää Michelin-tähden Eero Mäkelän lähdön vuoksi, mutta se saatiin pidettyä jatkossakin. Saattaa siis olla, että olin ensimmäinen turkulainen Michelin-kokki, naurahtaa Urmas. Hän työskentelee nykyisin Keskon avainasiakaspäällikkönä.

Kommentoi