Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Matkailun Oskareita juhlittiin elokuvateemalla – alkujuomana Vareksen jallutoti

Kutsuvieraat astelivat perjantai-iltana kohdevalojen välkkeessä punaista mattoa pitkin sisään Turun kaupungintalolle. Järjestyksessä 21. Matkailun Oskari -gaalaa viettämään saapuneet vieraat yrittivät somisteiden perusteella arvailla, kuka Visit Turun palkitsema henkilö mahtaa tällä kertaa olla.

– On aina haastavaa miettiä, mikä tarjoilu liittyisi juuri palkinnon saajaan. Tällä kertaa lähdimme siitä, mitä kyseinen henkilö on saanut aikaan, jotta sai Oskari-palkinnon, kertoo kaupungin edustusemäntä Sanna Nordling. 

Tilaisuuden tarjoilut ja pöytien somistus liittyvät aina palkinnon saajaan, ja kun tänä vuonna Oskarin sai elokuvakomissaari Teija Raninen, tarjoilun lähtökohdaksi otettiin elokuvat, joiden tuotantoja hän on neuvotellut Turkuun.

–  Kun yhdessä Sari Ruusumon sekä Eevi Rannikon kanssa aloimme työstää tilasuutta, poimimme ideoita Vares-leffan tapahtumista ja ruuista ja lisäsimme joukkoon mausteeksi Tyttökuningas-elokuvan vaikutteita, kertoo Nordling.

Oskari-gaalan ruokatarjoilut toteuttaa kaupungin edustuskeittiö keittiömestari Sami Mäkisen johdolla.

 

Keittiömestari Sami Mäkinen viimeistelemässä tarjoilupöytää.

Koska Vares-elokuvissa nautitaan Jaloviinaa, alkujuomaksi valittiin lämmin jallutoti.

Ruokapuolelle otettiin vaikutteita legendaarisesta Mantun grillistä, jonne Vares-elokuvissa usein päädytään.

Siksipä tarjolle laitettiin ”Yksityisetsivän makkarapannu”, jossa oli paahdettuja perunoita, valikoima makkaroita ja mausteeksi tietenkin sipulia, kurkkusalaattia, ketsuppia, majoneesia ja kaupungintalon omaa sinappia.

Juomapöydästä saattoi palan painikkeeksi noutaa maitotölkin.

Sari Peltonen asetteli syötäviä kruunuja prinsessakakkujen koristeeksi.

Jos pääruoka oli vähän ronskimpi, jälkiruokakattaus taas oli hienostunut. Tyttökuningas-elokuvan hengessä katettiin hopeatarjottimelle aseteltuja suklaakonvehteja ja prinsessakakkuja. Herkkupöytää valaisivat monihaaraiset kyntteliköt.

– Prinsessakakut valmisti leipomo Verainen, ja heidän prinsessakakkunsa ovat mielestäni maailman parhaita, hehkuttaa Nordling.

Vieraiden iloksi Oskari-gaalassa oli tänä vuonna myös photo booth, jossa sai kuvauttaa itsensä rekvisiitan kanssa elokuvahengessä.

 

Lue myös juttu: Matkailun Oskarilla palkitun elokuvakomissaari Teija Ranisen unelma: seuraava Bond kuvataan saaristossa

Kommentoi