Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Mummonkurkut eli hölskykurkut huru-ukkojen tapaan

Avomaankurkkujen sesonki on parhaimmillaan, eli juuri nyt on aika tehdä hölskykurkkuja eli mummonkurkkuja. Aikoinaan kurkkuja hölskyteltiin syvien lautasten välissä, nykyisin moni taitaa suosia kannellista pakasterasiaa.

Tällä huru-ukkojen reseptillä syntyvät makoisat kurkut ovat mainio lisäke vaikkapa kesäisille kalaruuille.

 

Mummonkurkut

500 g avomaankurkkua
1 tl hienoa merisuolaa
1½ rkl sokeria
1 dl hienonnettua tilliä
2 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl ruokaöljyä

Huuhtele, kuori ja viipaloi kurkut. Laita ne astiaan, lisää päälle suolaa ja hölskytä kannen alla niin, että kurkuista irtoaa nestettä. Lisää joukkoon hienoa sokeria, hienonnettua tilliä, etikkaa ja tippa ruokaöljyä. Anna tekeytyä tunnin verran ennen tarjoilua.

5 vastausta artikkeliin “Mummonkurkut eli hölskykurkut huru-ukkojen tapaan”

  1. Nirrinen

    Juurikin näin! Vain vähäsen etikkaa. Mistä lienee yleistynyt niin monissa blogeissa nähtävä omituinen ”hölskykurkku”resepti, jossa on desilitroittain vettä ja/tai etikkaa. Sellainen resepti kun ei ole mummonkurkkuja nähnytkään. Kurkusta itsestäänhän sen nesteen pitäisi tulla. Toisaalta ruokablogia voi kirjoittaa kuka tahansa vaikka ei omaisi edes makuaistia. Onneksi on huru-ukot jotka kertoo asian siten kuin pitääkin 🙂


  2. KelloKaksitoistaLyöKurkkuKatkeaa

    Viitaten siihen ABC – Lehtipihvi – ”skandaaliin”…onko nyt varmasti oikeat termit käytössä, ettei joku tule valittamaan että on tilannut ”mummonkurkkuja” mutta saanut” viipaloitua kurkkua 🙂


  3. Kalle Mäkeläinen

    Onko ruokalusikallinen ja tippa yhtäpaljon kun mitataan öljyä ?


  4. Turun Sanomat

    Huru-ukkojen mitta-asteikolla osapuilleen näin 😀 -Heli


Kommentoi