Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

Mukana nyt myös siideriä ja täytettyjä leivonnaisia – ilmoittautuminen artesaaniruuan SM-kisoihin on alkanut

Avoimet artesaaniruuan SM-kilpailut järjestetään maaliskuussa Raaseporissa. Ilmoittautumisaika kilpailuun on alkanut ja jatkuu aina 8. helmikuuta 2018 asti. Kilpailu on avoin suomalaisille, pohjoismaisille ja Baltian maiden osanottajille.

– Kisa järjestetään nyt kolmatta kertaa Suomessa. Kilpailu on avoin artesaaniruokatuotteille seuraavissa luokissa: maitotuotteet, lihatuotteet, kalatuotteet, leipomotuotteet, marjat ja hedelmät, vihannes- ja sienituotteet, kylmät mauste- ja ruokakastikkeet, pikkupurtavat, pohjoismaiset juomat ja innovatiiviset artesaaniruokatuotteet, kertoo projektipäällikkö Ann-Louise Erlund.

Kilpailun tavoitteena on tehdä artesaaniruokaa tunnetuksi ja edistää alan kehitystä sekä kannustaa ruoka-artesaaneja heidän työssään ja kehittää sekä yrityksiä että tuotteita. Artesaaniruoassa asetetaan erityistä painoa sille, että raaka-aineet ovat paikallisia ja niiden alkuperä on tunnettu. Siksi on tärkeää, että ilmoittautumisen yhteydessä annetaan mahdollisimman paljon tietoa. Tuomariston asiantuntijoiden rakentava palaute antaa tuottajille arvokasta tietoa ja inspiraatiota.

– Uusia kilpailuluokkia ovat mm. täytetyt leipomotuotteet, hapatetut vihannekset ja aito siideri, kertoo kilpailun johtajistoon kuuluva Jonas Harald, joka vastaa kilpailuluokista ja säännöstöstä.

Kiinnostus käsityöläisolutta kohtaan on Suomessa suurta, mutta nyt noste on tarttunut myös siideriin. –Aito siideri on kulttuurijuoma, jolla on pitkä historia, sanoo Harald. Hän kertoo, että nyt on kysyntää siideristä, joka ei sisällä lisättyjä maku- tai väriaineita, ja joka on valmistettu raaka-aineita ja käsityöläistaitoja kunnioittaen.

21.-23.3.2018 toteutettava kilpailu on Suomen merkittävin ruoka-artesaanien näyttämö. Kilpailun yhteydessä järjestetään seminaariohjelma, johon liittyy esitelmiä, työpajoja ja käyntejä seudun yrityksissä. Ohjelma on avoin kaikille kiinnostuneille.

Kommentoi