Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Mikä on Suomen paras ruokablogi?

– Ruoka- ja sisustusblogit ovat saaneet aikaan sen, että kodit ja keittiöt ovat tulleet avoimemmiksi, ja sisustuksesta ja ruuasta on tullut entistä enemmän jaettu ilo. Lisäksi ruokablogit ovat tuoneet myös ”iloisen mokaamisen kulttuuria” – ei ole niin vakavaa jos jokin ei onnistu, summaa Glorian ruoka&viini -lehden päätoimittaja Sanna Maskulin.

Hän on sukeltanut syvälle ruoka- ja sisustusblogien maailmaan, sillä perjantaina jaetaan ensimmäiset Gloria Blog Awards –palkinnot vuoden parhaille ruoka- ja sisustusblogeille. Ruokablogeja palkitaan kolmessa kategoriassa: vuoden paras, vuoden kaunein ja lukijoiden suosikkiblogi.

Lukijat saivat äänestää suosikkiaan kaikkien suomalaisten ruokablogien joukosta, mukana olivat myös paras- ja kaunein -kategorioiden blogit. Äänestysaika päättyi tämän viikon maanantaina.

– Kun ajattelee, miten suuri merkitys blogeilla ihmisten arjessa on, on suorastaan ihme ettei niitä ole juurikaan palkittu aiemmin, Maskulin.

– Enää ei oikein edes muista, millaista oli kun oli vain Pastanjauhantaa, mutta ei juuri muita ruokablogeja. Mitä silloin oikein tehtiin, hän naurahtaa.

Kussakin kategoriassa oli ehdolla kymmenen blogia. Jo niiden seulominen suomalaisesta blogosfääristä oli melkoinen urakka. Pohjatyön teki viestintätoimisto Hill + Knowlton, joka on ollut muutenkin aktiivisessa roolissa hankkeessa. Glorian lisäksi mukana on muitakin isoja suomalaisia ruoka-alan toimijoita.

– Oli vaikea rajata kymmenen joukkoon pääseviä blogeja, kun toisaalta mukana oli pitkän linjan uranuurtajia ja toisaalta kiinnostavia, uusia tulokkaita, Maskulin sanoo. Valintakriteereinä olivat muun muassa blogin suosio, persoonallisuus, visuaalisuus ja erottuvuus.

Maskulin pysyy vielä vaitonaisena äänestystuloksista, mutta sanoo, että lukijat äänestivät suosikkejaan innokkaasti. Ruokablogien kohdalla hajonta ei ollut niin suurta kuin sisustusblogien, vaan ruokamaailman huiput erottuivat helposti.

 

Vuoden parhaan ja kauneimman blogin valitsi ammattilaisraati. Sen yhtenä jäsenenä oli Fazer Leipomoiden tuotekehitysjohtaja Heli Anttila.

Hän kertoo, että raadin jäsenet tutustuivat ehdolla oleviin blogeihin huolella ja arvioivat niitä muun muassa sisällön, lähestymistavan, laajuuden, henkilökohtaisuuden, kuvien ja reseptiikan kannalta.
Anttila kertoo, että osa blogeista oli hänelle entuudestaan tuttuja, sillä hän seuraa aktiivisesti useita leivontablogeja. Osaa ehdolla olevista blogeista Anttila ei tuntenut etukäteen.
– Ehdokkaat olivat tyyliltään hyvin erilaisia, ja me raadissa keskustelimme niistä pitkään ennen äänestystä.

Anttila luonnehtii äänestystä hyvin tiukaksi, mutta sanoo omien suosikkiensa sijoittuneen kärkisijoille.

– Suomessa on laaja kirjo tasokkaita ja hyviä, ammattimaisia blogeja. Lisäksi suomalainen ruokablogien kenttä on rikas ja monipuolinen.

 

Paras ruokablogi -sarjassa kilpailevat:

Chez Jasu
Hannan soppa
Hellapoliisi
Kinuskikissa
Kivistössä
Kokit ja potit
Kulinaarimuruja
Pastanjauhantaa
Sillä Sipuli
Siskot kokkaa
Soup Opera – Anuliinan Ruokablogi

Kaunein ruokablogi -tittelistä kisaavat:

Chicling
Chocochili
Fanni ja kaneli
Jauhot suussa
Karin & Magnus Lindroos
Kauhaa ja Rakkautta
Koemaistaja
Liemessä
Sitruunaruoho
Suolaa ja hunajaa
Vatsasekaisin kilinkolin

 

 

4 vastausta artikkeliin “Mikä on Suomen paras ruokablogi?”

 1. Mona

  Harmi ettei Herkkusuun lautasella päässyt mukaan parhainten ruokablogien seuraan. http://lautasella.blogspot.fi/


  • tsruoka

   Kaikki omatkaan suosikkini eivät päässeet listalle! Mutta onneksi lukijat saivat äänestää suosikikseen mitä tahansa ruokablogia. Odotan eniten sitä, mikä oli lukijoiden suosikki! Lupaan pistää sivuille tietoa palkituista heti gaalan jälkeen 🙂 -Heli


 2. Sirpa hilander

  Missä on perjantairesepti??? Suomen paras ja hauskin ruokablogi!!!


  • tsruoka

   Esiraati valitsi paras- ja kaunein-sarjoissa kymmenen ehdokasta, joisa valittiin voittajat, mutta lukijat saivat äänestää suosikikseen kaikkia suomalaisia blogeja. Siis Perjantairesepti oli varmasti mukana! -Heli


Kommentoi