Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Meillä tehdään Suomen parhaat pizzat – pizzamestari-kisan kaksoisvoitto Turkuun!

Kuka on Suomen paras pizzamestarii? Asiasta kilpailtiin Helsingissä tällä viikolla järjestetyillä Fast food & cafe & ravintola -ammattilaismessuilla.

Pizzamestari-kilpailuun tuli yli 40 hakemusta, joista reseptien perusteella kisaamaan valittiin kahdeksan kilpailijaa. Semifinaali käytiin keskiviikkona, ja siitä finaaliin pääsi neljä kilpailijaa. Tänään torstaina oli sitten finaalipäivä, ja finaaliin itsensä leipoivat: Lotten Lindborg (Piece n Love), Davide Sindoni (Sergios, Turku), Jason McArdle (Gustavo, Turku) ja Mika Heiskanen (Kanresta oy).

Kahdessa osassa käyty kilpailu oli äärimmäisen tiukka, ja tuomariston puheenjohtaja, keittiömestari Pekka Terävä sanoi, että erot erityisesti kisan ykkösen ja kakkosen välillä olivat todella pienet.

Pizzakokki-kisan voiton vei turkulaisravintola Sergio'sin Davide Sindoni (vas.) ja kakkoseksi sijoittui niin ikään turkulaisen Gustavon Jason McArdle. Kuva: TS/Heli Nieminen
Pizzamestari-kisan voiton vei turkulaisravintola Sergio’sin Davide Sindoni (vas.) ja kakkoseksi sijoittui niin ikään turkulaisen Gustavon Jason McArdle. Kuva: TS/Heli Nieminen

Rakkaus, intohimo – ja taikina

Kun tulokset julkistettiin, kävi selväksi että, että Suomen parhaat pizzat tehdään Turussa: kisan voiton vei ravintola Sergio’sin Davide Sindoni ja kakkokseksi tuli Gustavon Jason McArdle. Kolmoseksi sijoittui Lotten Lindborg.

– Rakkaus, intohimo pizzaan ja erinomainen taikina, kertoivat Sindoni ja McArdle voitokkaiden pitsojensa salaisuudesta.

Sergio’sin ravintoloitsijoihin kuuluva Franco Sturiale oli todella onnellinen Sindonin voitosta.
– Olemme tehneet paljon töitä pizzojen kanssa. On tärkeää löytää juuri oikeat jauhot ja oikea kohotusaika, jotta saadaan täydellinen taikina. Taikina on tärkeimpiä asioita, kun halutaan tehdä hyvää pizzaa.

20170309_195110_resized
Davide Sindonin pizzat (yläkuva ja alakuva). Kuvat: Franco Sturiale

 

20170309_195037_resized
Jason McArdlen pizza. Kuva: Markus Rautala

Pizzamestari-kisassa oli mukana kolmaskin turkulainen, ravintola Tårgetin Akseli Mäki, mutta hän ei päässyt finaaliin. Mäki ylitti semifinaalissa sallitun ajan niin reippaasti, että se pudotti hänet jatkosta. Tuomaristo kehui kuitenkin vuolaasti hänen pitsojaan ja arvioi, että ilman ajan ylitystä mies olisi todennäköisesti ollut finaalissa.

Ensimmäistä kertaa järjestetyn pizzamestari-kisan takana on Food Camp Finland yhteistyökumppaneidensa kanssa. Idea kisasta oli Arlan. Kisasta on tarkoitus tehdä perinne ja toteuttaa se aina parin vuoden välein.

Kisan tuomaristossa olivat Pekka Terävän lisäksi Eero Vottonen (keittiömestari), Nina Harlin (Aromi-lehti), Mikko Poikolainen (Arla), Tom Tapper (HKScan), Lasse Koistinen (Metro-tukku) ja Franco Sturiale (ravintoloitsija).

 

Juttua muokattu 10.3. klo 13.56, korjattu kisan nimen oikeinkirjoitusta.

2 vastausta artikkeliin “Meillä tehdään Suomen parhaat pizzat – pizzamestari-kisan kaksoisvoitto Turkuun!”

  1. Mikko

    Oispa ollut kiva tietää minkälaisilla täytteillä kisa voitettiin, Varsinkin keskimmäisen kuvan pizza näyttää syötävän hyvältä!


  2. Jimi

    Noi pizzat näyttää kyllä taikinan puolesta aika onnettomilta.


Kommentoi