Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Mathildedalin kyläleipuri uskoo juurileipään

Jos mielii maistaa Mathildedalin kyläleipuri Elina Rantamäen valmistamia leipiä, pitää poiketa pikkuiseen puotiin. Kauppoihin leipiä ei nimittäin tällä hetkellä toimiteta, vaan kaikki paukut on panostettu pieneen leipomoon ja sen yhteydessä toimivaan puotiin.

Kesäkaudella paikka on auki päivittäin, ja leipiä valmistuu niin vehnä- kuin ruisjuureenkin. Rantamäki hyödyntää leivissään myös samassa yhteydessä toimivan panimon vierrettä ja mäskiä.

Yksi suosituimmista tuotteista on sitruuna-timjami-chiapatta, ja viikonloppuisin tarjolla on melkoista herkkua: leivinuunissa valmistettua, juureen tehtyä levypizzaa, jonka päällä on juustokastiketta ja sesongin herkkuja. Joskus parsaa, joskus päärynöitä ja vuohenjuustoa, joskus ihania kesätomaatteja.
Pienellä leipomolla on uskollinen asiakaskunta, ja monet mökkiläiset pistäytyvät paikassa säännöllisesti vuodesta toiseen.

Tämä kesä on leipomossa kolmas, ja nyt Rantamäki on saanut avukseen toisen leipomon.
-Tavoitteena on, että leivät eivät loppuisi kesken päivän, vaan niitä riittäisi myyntiin aina sulkemisaikaan asti.

Rantamäen valikoimassa on myös muita artesaaniherkkuja, muun muassa siideriä ja hilloja.

Lisää lukemista Mathildedalin ruokatarjonnasta löydät Turun Sanomien julkaisemasta Makujen saaristo -lehdestä, jota myydään lehtipisteissä!

Juttua muokattu 11.7.2017 klo 14.14., korjattu Rantamäen sukunimen kirjoitusasu.

2 vastausta artikkeliin “Mathildedalin kyläleipuri uskoo juurileipään”

 1. Marko Suominen

  Mihin jäi maininta pullasta? Elinan leipomat pullat nam nam….


  • Turun Sanomat

   Juu, uskon! Pistäydyimme paikalla sellaisena päivänä, jolloin leipomo ei ollut virallisesti auki ja Elina oli tekemässä leipiä tilauksesta. Pulla-asia siis unohtui, kun pullia ei ollut näkösällä. Kiitos täydennyksestä 🙂
   -Heli


Kommentoi