Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

MasterChefin neljäs kausi alkaa – tällaisia ovat kilpailijat!

Masterchef Suomi alkaa televisiossa tiistaina 21. tammikuuta uusin, neljännen kauden jaksoin.

Kilpailijat joutuvat tällä kaudella kokkaamaan uusissa paikoissa myös Masterchef-keittiön ulkopuolella. Masterchef-kilpailijat ja katsojat pääsevät kurkistamaan niin Tomi Björckin Farang-ravintolaan Tukholmassa kuin Sikke Sumarin kotiin Muhun saarella.
Kauden teemoja ovat sekä luomu että trendikäs villiruoka. Kilpailijat saavat tehtävissä eteensä muun muassa villiyrttejä, hunajaa ja erilaista riistaa. Masterchef nähdään keväällä kerran viikossa tiistaisin Nelosella.

Lue lisää ohjelmasta täältä.

 

Vuoden 2014 MasterChef-tittelia tavoittelevat:

 

 

Janne, 26, myyjä

Helsinkiläinen Janne saa MasterChef-keittiössä heti lisänimen ”mättömies”,
koska hän kokkaa mielellään ronskia ruokaa, ei mitään piiperrystä.
Vapaa-ajallaan Janne harrastaa ratsastusta ja on sitä mieltä,
että hevonen -siinä missä muutkin eläimet- pitää käyttää alusta loppuun aina lautaselle saakka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paula, 25, opiskelija

Paula opiskelee tiedotusoppia, mutta käy myös töissä aerobic-ohjaajana.
Iloinen ja menevä Paula ei pysy paikallaan edes MasterChef-keittiössä,
vaan hyppii ja pomppii ruoanlaiton lomassa. Paula on myös pesketaari, eli hän syö vain kalaa ja kasviksia.
MasterChefin voittaakseen Paula on kuitenkin rohkeasti päättänyt yrittää tinkiä periaatteistaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miro, 38, toimitusjohtaja, yrittäjä

Miro on espoolainen perheenisä ja mediamuotoilutoimiston toimitusjohtaja.
Vapaa-ajallaan Miro harrastaa omakotitalon rakennuttamisen ohella monipuolisesti liikuntaa,
vaikka huippu-urheilijan ura jäikin lapsuuden haaveeksi. Matkailu on ihastuttanut Miron aasialaiseen ruokakulttuuriin,
mikä huomataan nopeasti myös MasterChef-keittiössä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hanna, 27, vuokrapäälikkö

Hanna on viittä vaille valmis diplomi-insinööri, jonka harrastuksiin
kuuluu monenlainen käsillä tekeminen. Maalaaminen, valokuvaus ja käsityöt sujuvat Hannalta helposti,
mutta ruoanlaittajana hän on aina ollut intohimoinen.
Hän on muun muassa kokannut tarjottavat jo nuorena omiin rippijuhliinsa sadalle hengelle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sami, 42, puuseppä

Sami on moottoripyöräharrastaja, joka on ehtinyt elämässään työskennellä lukuisilla eri aloilla.
Lähivuosina tahtia on kuitenkin hidastanut vakava sairaus,
josta Sami on hiljalleen toipumassa.
Vauhdin hiljentämisen myötä Samille on jäänyt aikaa kokata päivittäin ja kehittää ruokaharrastustaan.
MasterChefiin Sami on haaveillut hakevansa jo jonkin aikaa ja nyt on tullut aika tehdä unelmista totta!

 

 

 

 

 

 

 

 

Harri, 54, turvatarkastaja

Kilpailun seniori, Harri, viettää päivänsä eduskuntatalossa. Hän nimittäin toimii siellä turvatarkastajana.
Vaikka työ on toisinaan raskasta, jaksaa Harri haastaa itseään vielä vapaa-ajallakin –
ensimmäinen maraton on jo takana. Harri on oppinut ruoasta paljon entisessä työssään
arvostettujen ravintoloiden salitehtävissä. Hänen bravuurinsa ovatkin klassikkoruoat
ja erityisesti kastikkeillaan hän tekee vaikutuksen tuomareihin jo alkumetreillä.

 

 

 

 

 

 

 

Kari, 43, insinööri

Kari on tamperelainen perheenisä, joka harrastaa kirpputorien koluamista
ja kotipuutarhan viljelyä. Kotiseudullaan Kari on tullut tutuksi Tamperelainen-lehden kilpailusta,
jossa etsittiin uusia reseptejä mustamakkarasta. Kari ylsi finaaliin asti mustamakkarapizzallaan.
Mutta mahtaako MasterChef-keittiössä pärjätä moisilla saavutuksilla?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heidi, 31,asiakkuusjohtaja

Heidi on töissä mainostoimistossa, mutta lisäksi hän on myös osakas yrityksessä,
joka viljelee luomusalaattia. Heidi on räiskyvä ja erittäin kilpailuhenkinen, mistä kielivät monet palkinnot
sekä harrastuspuolella että myös ammatillisesti. Heidi on mm. voittanut joukkuevoimistelun naisten SM-kultaa
ja kolme kertaa peräkkäin Young Lions Media -kilpailun. Paikallaan Heidi ei ollut edes äitiyslomalla, vaan kirjoitteli
tuolloin aikansa kuluksi vauvanruokablogia. Televisiossa Heidi on kokannut ensimmäisen kerran jo 8-vuotiaana Bon Appetit -ohjelmassa.

 

 

 

 

 

 

 

Lotten, 41, mainostoimistoyrittäjä

Lottenin arki kulkee perheen ja ystävien ympäröimänä. Miehensä kanssa Lotten pyörittää mainostoimistoa
ja ruokapöydässä heillä on päivittäin muitakin kuin perheenjäseniä. Lottenin salainen juoni onkin houkutella
pikku hiljaa kaikki ystävät ja sukulaiset muuttamaan lähelleen Porvooseen! Lotten seuraa tiivisti kaikkea
ruokaan liittyvää ja kokeilee uusia ideoita jatkuvasti. Parhaat ideat hän jakaa kaikkien saataville ruokavideoblogissaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miia, 22, opiskelija, baarimikko

Miia on työtä pelkäämätön nuori nainen, joka on suorittanut neljässä vuodessa yhteensä
merkonomin ja datanomin tutkinnot, lukion oppimäärän sekä ylioppilastutkinnon. Viikonloppuyöt
Miia viettää useimmiten töissä ravintolan baarimikkona.
Ensimmäisen keittokirjansa Miia sai 7-vuotiaana ja hurahti ruoanlaittoon niin, että äiti joutui välillä kieltämään
häntä leipomasta, sillä kukaan ei jaksanut syödä niin paljon leivonnaisia kuin Miia ehti valmistaa.

 

 

 

 

 

 

 

Samuel, 40, historian opettaja

Samuelin tie on kulkenut vanhempien työn myötä Thaimaasta pitkin maailmaa Suomeen,
jossa hän nyt vaimonsa kanssa kasvattaa kolmea pientä poikaansa.
Vapaa-ajallaan Samuel harrastaa intohimoisesti kuplavolkkareita ja unelmoikin autotallista täynnä niitä.
Lisäksi Samuel unelmoi 50-luvun tyylisestä diner-ravintolasta, jossa on Suomen ystävällisin palvelu.
Ruokakulttuuria Samuelille on tarttunut matkaan sieltä sun täältä ja eksoottista hänelle onkin lähinnä suomalainen ruoka!

 

 

 

 

 

 

 

Jenni, 22, lähihoitaja

Jenni on työkseen päivätoiminnan ohjaaja Invalidiliitolla. Yksi Jennin unelmista onkin,
että voisi tulevaisuudessa yhdistää työn ja rakkaan harrastuksensa ruoanlaiton esimerkiksi
perustamalla lounaspaikan, jonka yhteydessä olisi tuettuja työpaikkoja.
Jennin ruokabravuuri on ”jämät jääkaapista”. Mitähän tuomarit mahtavat siihen tuumata?

 

Kommentoi