Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

MasterChef Suomi alkaa taas – tässä ovat uudet kilpailijat!

Suosittu MasterChef Suomi -ohjelma palaa taas televisioon helmikuun lopussa. Kisan tuomareina nähdään tutut kasvot, jotka tuomaroivat myös Junior MasterChef Suomi -kisaa, eli Tomi Björck, Henri Alen ja Sara La Fountain.

Uuden, 28.2. Livillä starttaavan kauden kilpailijat ovat tässä:

Noona, 29, Helsinki
Valloittava ja puhelias Noona on erikoistunut Ranskan ja Suomen keittiöihin. Noonalla on silmää esillepanoon ja hän toivoo kehittyvänsä erityisesti jälkiruuissa. Noona työskentelee tapahtuma-assistenttina ja haaveilee ruokakirjansa viimeistelystä. MasterChef -keittiöön Noona tuo raikuvan naurun ja raikkaita annoksia.

 

Heikki, 34, Espoo
Heikki on annosten suhteen perfektionisti ja syttyy ruoasta puhuttaessa. Hän uskoo, että vain harjoituskertojen määrä tekee mestarin. Heikki on käynyt molekyyligastronomian kurssin Kulinaarisessa instituutissa ja onkin erikoistunut monen komponentin ruokiin, joissa on vaativia vaiheita kuten nestetypen käyttöä. Heikki työskentelee liikkeenjohdon konsulttina.

Marjut, 27, Jyväskylä
Marjut on sporttinen lääkäri Keski-Suomesta. Marjut on aiemmin kokkaillut enemmän makeita leivonnaisia, mutta nykyisin taittuu myös Intian ja skandinaavisen keittiön maut. Vaikka nuoruuden kokkiunelmat vaihtuivat lääkärin ammattiin, on haave italialaisesta ravintola-majatalosta yhä olemassa.

Saska, 25, Helsinki
Saska edustaa kaupunkilaista ja trendikästä nuorta kotikotikokkia, jonka annoksen esillepano on kuin taideteos. Hänen vahvuuksiaan keittiössä ovat skandinaaviset ja ranskalaiset maut. Saska haaveilee omistavansa ravintolan, jonka ruokalistat hän saisi suunnitella päivällä hankituista raaka-aineesta. Nyt Saska työskentelee myymäläpäällikkönä, mutta miettii uran vaihtoa.

Outi, 34, Espoo
Outin vahvuuksia ovat lihan kypsyydet ja eri kastikkeet sekä taito yhdistellä erikoisista raaka-aineista onnistuneita makupareja. Outi on osallistunut aikaisemmin Arvostele mun illallinen -ohjelmaan  voittaen oman jaksonsa. Hän on kilpaillut myös Taste of Helsinki -messuilla, jossa saavutti tasapelin huippukokkia vastaan. Nykyisen reskontranhoitajan unelma on perustaa astetta parempi lounaskahvila.

Lauri, 26, Tampere
Laurin esikuva on Tomi Björck ja hänen vahvuutensa kallistuvat selkeästi Aasian makujen suuntaan. Laurin mukaan makujen lisäksi annoksen ulkonäkö ratkaisee, mutta kisatessa esillepanosta joutuu hieman joskus joustamaan. Lauri on entinen SM-tason jääkiekkoilija. Työ tarjoilijana ja vuoropäällikkönä on sytyttänyt Laurissa kytevän haaveen ravintoloitsijan ja kokin ammatista. Ajatus myös omasta pienestä ravintolasta houkuttelee, ja siellä tarjottaisiin Laurin lempiruokia.

Susanna, 30, Helsinki
Susanna on räväkkä persoona aurinkoisella hymyllä varustettuna. Hän on leivontavelho, jonka erikoisuuksia ovat erityisesti leivokset. Suskia on marinoitu ravintola-alalla tarjoilijan työssä Royal Ravintoloissa jo pitkään. Ruokaunelmana Suskilla on perustaa miehensä kanssa oma ravintola, jossa tarjoiltaisiin eri maiden klassikoista päivitettyjä versioita.

Ville, 28, Vaasa
Ville pitää sesongin mukaisen ruoan valmistamisesta. MasterChef-keittiöön Ville tuo tinkimätöntä osaamista ja isoja tunteita. Dramaattisia hetkiä on luvassa, sillä Villessä on annos tervettä kilpailuhenkeä. Myyntityötä tekevä Ville haaveilee pelkistetystä ravintolakompleksista, jossa yhdistyisivät ravintola ja yökerho.

Riitta, 56, Helsinki
Tyylikäs ja persoonallinen Riitta edustaa naisten kokeneinta kaartia. Riitan erikoisuus on isojen illallisten järjestäminen, ja MasterChef-keittiössäkin hän saattaa tehdä yhden annoksen sijaan kokonaisen maistelumenun. Riitta ei ole vahvimmillaan jälkiruoissa ja haluaisi oppia lisää molekyylikokkauksesta. Riitta on eläkkeelle jäänyt oopperalaulaja ja hän haluaakin todistaa, ettei 56-vuotias ole vielä liian vanha valtaamaan kokonaan uutta elämän aluetta.

Sebastian, ”Sebu”, 41, Vaasa
Sebastian on riskinottaja eikä hermoile kovissakaan paikoissa. Hän käyttää rohkeita makuja, joko onnistuen tai epäonnistuen, mutta se ei pelaa joka pelkää. Italiainen keittiö on tämän miehen vahvuus. Sebu ihailee Henri Alénia, Jyrki Sukulaa sekä Heston Blumenthalia. Sebastian työskentelee markkinointipäällikkönä, mutta haaveissa on oma pieni bistro, jonka listalla olisi vain muutama annos tai sitä mitä kokki sattuu sinä päivänä valmistamaa

 

5 vastausta artikkeliin “MasterChef Suomi alkaa taas – tässä ovat uudet kilpailijat!”

 1. dinge

  Vain kymmenen kilpailijaa? Ja kun rahaa on vähän, niin ilmeisesti vain kymmenen tai kaksitoista jaksoa? Tuleeko tästä samanlainen nysä kuin edellisistäkin Suomen määsterchefeistä? Niissä kilpailijat eivät oppineet edes erottamaan kotimaisia kaloja toisistaan ja pääasiassa jaksot esittelivät tuomareiden omia ravintoloita (Helsinki/Viro/Tukholma). Ei kannata odottaa liikoja tämänkään vuoden yritykseltä…


 2. Lars

  Juu, näin saattaa tapahtua, toisaalta ei tuota tuomarikolmikkoa kauempaa jaksais katsellakaan…


 3. Yvonne

  Oho kyllä on surkeita ruuan laittajia, miten he edes ottavat osaa tällaiseen kisaan?? Eihän tällaiseen kannata energiaa, aikaa ja rahaa satsata kun taso on tuota luokkaa. Tuomarit ei voi olla tosissaan että hyvin meni , jos tämä on ihan ok niin mitäköhän heidän ravintoloissa tarjotaan?? ihmettelen suuresti.


 4. Maija

  Ei oikein vaikuta mastereilta, kun suurimmalla osalla on jopa murokakun teko ihan vierasta. Toivon, että kanava keskittyy näyttämään jatkossa Master chef Australiaa, jotta ei ihan myötähäpeässä tarvitse kotikatsomossa piehtaroida.


 5. Tilli

  Miten tylsän negatiivisia kommentteja. Musta porukat lattavat ittensä rohkeesti likoon; eivät nyt ehkä ihan gourmet-tasolla ole, mutta ei tarviskaan. Ihan kivaa katottavaa!


Kommentoi