Juttu

JUTTU | Eeva Lehtinen |

Lounaspaikka: Suolainen pannukakku on täyttävä ja tuhti lounas

Skanssin kauppakeskukseen avautui helmikuussa Suomen kuudes Pannukakkutalo. Yrittäjinä Turun Pannukakkutalossa ovat Tero Artes ja Minna Vlasov.
– Avovaimon kanssa pohdimme mahdollisuutta lähteä yrittäjiksi, ja silmiin osui ilmoitus, jossa Pannukakkutalo haki yrittäjiä Turkuun. Olimme käyneet Pannukakkutalossa Mikkelissä ja tykkäsimme paikasta, Artes kertoo.

Pariskunta ei aiemmin ole ollut yrittäjinä.
– Minnalle ala oli entuudestaan tuttu, mutta minä olen ollut autoalalla koko elämäni, joten tämä oli hyppy altaan syvään päähän. Ruoanlaittoa olen kyllä harrastanut reilut parikymmentä vuotta, Artes sanoo.

Ensimmäinen Pannukakkutalo avattiin Ouluun.
– Ketjun perustaja oli ollut Hollannissa, ja hänen ystävänsä vei hänet paikkaan, jossa tarjottiin erilaisia pannukakkuja. Siitä ajatus tällaisesta paikasta myös Suomessa sai alkunsa, Artes kertoo.

Päivän lounaspannari tomaatti-mozzarella-pesto oli maukas ja täyttävä.

Pannukakkutalo tarjoaa nimensä mukaisesti pannukakkuja – niin suolaisia kuin makeitakin. Ravintolan listalta löytyy toistakymmentä makeaa vaihtoehtoa ja 17 erilaista suolaista. Pannukakkuun on mahdollista valita myös itse täytteet.
– Aika tasaisesti menee suolaista ja makeaa. Lounasaikaan enemmän suolaista ja viikonloppuisin enemmän makeaa. Valkosuklaa-vadelma on kestosuosikki, kuin myös perinteinen hillopannari ja Nutella. Suolaisista suosituin on lämmin savuporo, Tero Artes kertoo.

Hän toteaa, että pannukakku taipuu mainiosti täyttäväksi lounaaksi.
– Pannukakku on tosi ruokaisa, sillä siinä on kuohkeampi ja paksumpi pohja kuin pitsassa. Pitsatäytteet sopivat hyvin pannukakun päälle. Ihmiset eivät vielä aivan ole täysin mieltäneet meitä lounaspaikaksi.

Pannukakun voi tilata kahdessa eri koossa.
– Moni ensikertalainen yllättyy, kuinka täyttävä pannukakku on.

Pannukakkutalosta saa arkisin lounasta kello 11–15. Joka päivä listalla on vaihtuva keitto, jonka voi tilata isona tai pienenä. Keiton kanssa tulee jälkiruoaksi minipannareita.

Päivittäin on tarjolla myös päivän suolainen lounaspannari. Vierailupäivänä vaihtoehtoina olivat tomaatti-mozzarella-pesto sekä kana-paprika-mozzarella. Päädyin tomaatti-mozzarella-pestoon.

Pannaria odotellessa maistelin päivän keiton, joka oli juustoinen tomaattikeitto. Keitto oli ihanan täyteläistä ja täynnä makua.

Suolainen pesto ja mozzarella sopivat mainiosti hieman makeahkon pannukakun täytteeksi. Annos ei aluksi näytä valtavan isolta, mutta on todella täyttävä ja tuhti. Pannukakku on ostosten tekemisen lomassa mukavan erilainen lounasvaihtoehto.

Ravintolassa on reilut 40 paikkaa ja puolenpäivän aikoihin lähes jokaisessa pöydässä istuu väkeä.

Lounaskeittoon kuuluvat jenkkityyliset, pienet jälkiruokapannarit tarjoillaan hillon ja kermavaahdon kera.
Lounaskeittoon kuuluvat jenkkityyliset, pienet jälkiruokapannarit tarjoillaan hillon ja kermavaahdon kera.

Pannukakkutalo on auki seitsemänä päivänä viikossa.
– Hyvin on lähtenyt käyntiin ja kiirettä on pitänyt. Avautumisen jälkeen olen pitänyt yhden kokonaisen vapaapäivän ja Minna ei ole tainnut pitää yhtäkään. Meillä on muitakin työntekijöitä täällä ja kesällä aiomme lomailla ainakin viikon, Artes hymyilee.

Yrittäjät pitävät kauppakeskusta hyvänä ympäristönä ravintolalle.
– Vaikka kulut ovatkin kovat, on kauppakeskuksessa tasainen ihmisvirta. Vaikka välillä olisi hiljaisempaa, ei koskaan ole täysin kuollutta, Artes toteaa.

Meillä on ajatuksena tulevaisuudessa avata myös toinen paikka Turkuun.
– Mielessä on ajatus joskus avata paikka myös keskustaan. Se olisi hieman erityyppinen paikka kuin tämä. Festareilla ja jokirannassakin voisi myös pitää väliaikaisesti ravintolaa, Tero Artes sanoo.

Pannukakkutalo

  • Kauppakeskus Skanssissa
  • Lounas ma– pe klo 11– 15
  • Päivän lounaskeitto iso 8,40 euroa ja pieni 7,40 euroa. Annos sisältää kahvin/teen ja minipannarit
  • Päivän pannari 8,40 ja se sisältää kahvin/teen
  • Lounaslista

Juttusarjassa esitellään Turun lounaspaikkoja.

Kommentoi