Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Liha & herkku avautui – uusi lihaliike tuo kuhinaa Marttiin

Tätä oli selvästi odotettu: kun uusi Liha & herkku -niminen liike avasi ovensa Turun Stålarminkadulla maanantaiaamuna kello yhdeksältä, sisään tulvahti heti väkeä ostoksille.

Ensimmäinen palveltava asiakas oli lähistöllä asuva Markku Majaniemi. Hän tuli hankkimaan hernekeittoon sopivaa lihaa ja päätyi lopulta possunpotkaan.

– Kiva, että tähän tilaan saatiin uusi kauppa. Ja tämä ei ole mikään nurkkakauppa, vaan näkee että asialla ovat ammatti-ihmiset, Majaniemi arvioi.

Arvio osuu oikeaan. Turun kauppahallissa toimi 97 vuotta Lihaliike Lehto, ja viimeisimpänä Lehdon suvun jäsenenä sitä pyöritti Heikki Lehto. Hän ehti jo jäädä eläkkeelle, kunnes innostui yrittäjäksi uuteen kauppaan yhdessä Johannes-poikansa kanssa. Heidän lisäkseen paikan yrittäjinä toimivat Karita Ahlstrand ja Tarmo Ahto.

Myymälän tiskin takaa löytyy monille aiemmasta työpaikastaan Turun kauppahallista tutuksi tullut Johanna Rantanen. Myymälässä sijaitsevassa keittiönurkkauksessa kokkaa keittiömestari Juha Pokka.

Markku Majaniemi tuli heti aamusta ostamaan lihaa hernesoppaa varten. Yrittäjä Heikki Lehto suositteli ruokaan possun potkaa ja antoi samalla valmistusniksejä.

Uusi liha- ja herkkuliike avautui useita vuosia tyhjillään olleeseen tilaan, jossa aiemmin toimi Siwa. Naapurissa on kukkakauppa.

Uuden yrityksen ydin on laaja lihatiski. Liha ostetaan paikallisilta tuottajilta ja esimerkiksi jauheliha jauhetaan itse. Lisäksi myynnissä on mm. juustoja, erikoiselintarvikkeita, paikan päällä valmistettua ruokaa ja läheisen Streetbaker-leipomon sekä Ylhäisten leipomon leipiä. Leivät kiinnostivatkin asiakkaita niin paljon, että avajaispäivänä ne loppuivat melkein heti kättelyssä

Alkoholilain muutoksen myötä tarkoituksena on ottaa maaliskuussa valikoimaan myös oluet ja 5,5-prosenttiset viinit.

– Vaikea sanoa, miten tämä lähtee käyntiin – onko tällaiselle kaupalle tilausta. Minusta olisi, puntaroi Heikki Lehto.

Ainakin vastaanotto alueelle on ollut lämmin.

– Kun teimme täällä remonttia, ihmisiä kävi paljon kyselemässä, että mitä on tekeillä ja milloin avaamme. Nyt viimeisinä päivinä kun täytimme hyllyjä, melkein koko ajan oli joku näyteikkunan takana katsomassa homman edistymistä. Ihmiset ovat olleet todella iloisia siitä, että alueelle saadaan lisää palveluja, kertoo Johannes Lehto.

– Tässä lähellä asuu paljon iäkkäitä ihmisiä, joten on mielenkiintoista nähdä, kiinnostavatko esimerkiksi valmiit ruoka-annokset heitä, miettii Heikki Lehto.

Alueen ihmisten lisäksi kaupan toivotaan kiinnostavan muun muassa Hirvensalossa asuvia ihmisiä, jotka ajavat todennäköisesti liki päivittäin kaupan ohi.

Muita Turun alueella toimivia lihaliikkeitä ovat muun muassa Turun mestaripalvi, Turun kauppahallista löytyvät Lihaliike Reino Jokinen ja Lihakarhut sekä Liedon lihakauppa, jolla on myymälät Liedossa ja Kaarinassa.

3 vastausta artikkeliin “Liha & herkku avautui – uusi lihaliike tuo kuhinaa Marttiin”

 1. pirjo

  Todella hienoa että tänne saatiin tuoretta lihaa myyvä kauppa-Ymmärsinkö oikein että teillä voi käydä myös paikanpäällä ruokailemassa?


  • Turun Sanomat

   Hei Pirjo, ainakaan nyt alussa kaupassa ei näyttänyt olevan mahdollisuutta ruokailuun, vaan annoksia myydään vain mukaan. Yrittäjät kuitenkin sanoivat, että toimintaa on tarkoitus kehittää asiakkaiden toiveiden mukaan! – Heli


 2. Einari

  Hygienia ei ainakaan ole kohdillaan! Suojakäsineet käteen!


Kommentoi