Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Liedon asemalla avautui kesäkahvila, jossa voi istuskella lammen rannalla

Vanha hevostalli on saanut uuden elämän kesäkahvilana Liedon aseman seudulla. Kahvilan ja sen vieressä seisovan, noin satavuotiaan maalaistalon valtavasta, hyvin hoidetusta pihapiiristä löytyy vaikka mitä: on oma pihalampi soutuneineineen, pöytäryhmiä ja penkkejä, lentopallokenttä, piha-allas ja puutarhapelejäkin. Istumapaikoissa ja näkymissä on siis mistä valita, eikä lapsiltakaan lopu heti tekeminen.

– Meillä on täällä tarjota sellaista, mitä Turusta ei löydy, myhäilee KK-kahvilan perustanut Kalle Helenius tyytyväisenä.

Hän kunnosti vanhan hevostallin omin käsin kesäkeittiöksi kolmisen vuotta sitten. Sitten syntyi idea kesäkahvilasta, ja tilaa laitettiin taas hiukan uuteen uskoon.

Kahvila on Heleniuksen ja hänen vaimonsa Aranrat Heleniuksen yhteinen projekti, ja samalla Aranrat suorittaa hotelli-ja ravintola-alan opintoihinsa liittyvän työharjoittelunsa. Toiveissa on, että kahvilan myötä Aranrat saisi tarvittavaa kokemusta, joka jatkossa helpottaisi hänen työllistymistään.

– Naapurit vähän ihmettelivät, kun kerroimme heille hankkeestamme. Onhan tämä paikka kieltämättä vähän ”keskellä ei-mitään”. Mutta meillä on niin lyhyt työmatka, tuosta vain kotoa pihan yli, että kannattaahan tätä kokeilla. Eipä näillä kulmilla ole kahviloita liikaa, tuumivat Heleniukset.

Kahvilan valikoimaan kuuluu muun muassa täytettyjä leipiä, pullaa ja jäätelöä. Leivonnaiset tulevat päivittäin Auranmaan leivästä, lisäksi Aranrat Helenius valmistaa tarjolle kevätkääryleitä ja muun muassa thairuokaa.

Kahvikupin kanssa ei tarvitse valtavalla pihalla taivaltaa, vaan kahvit voi ostaa myös termospulloon, joka saa mukaansa pienessä korissa.

KK-kahvila, Vanha Tampereentie 1800, Liedon asema. Avoinna ti-pe klo 11-19, la 14-20 ja su 12-17.

Kommentoi