Juttu

JUTTU | SIMO AHTEE |

Kuusiston Taidekartanolla tarjolla villiyrttejä ja muita paikallismakuja

Kaarinan Kuusiston Taidekartanon uusi kahvilanpitäjän Greta Marjamäki on valmistunut Turun taideakatemiasta taidemaalariksi, mutta kouluttautui uudelleen luonnonvaratuottajaksi. Sekä maalaaminen että luonnosta löytyvät antimet ovat hänelle kumpikin tärkeitä kiinnostuksen kohteita.

– Maalaan työhuoneellani, mutta pidän myös villiyrttikierroksia ja käytän keittiössäni villiyrttejä vuodenaikojen mukaan. Säilön ja kuivaan niitä ja teen myös kosmetiikkaa ja saippuaa, Marjamäki kertoo.

Marjamäki tuo osaamistaan kahvilaan yhdessä poikaystävänsä Indigo Wheelaghanin kanssa. Wheelaghan on kotoisin Skotlannista. Siellä hän on toiminut 15 vuoden aikana kahviloissa, ravintoloissa, catering-palveluissa ja  fine dining -keittiömestarina.

Kahvilan suolaiset ja makeat ovat tulevat olemaan Wheelaghanin käsialaa, mutta skotlantilaisten makujen sijaan tarkoitus on satsata nimenomaan suomalaisiin raaka-aineisiin.
– Haluamme tarjota puhtaita makuja, mahdollisimman luomua ja mahdollisimman lähiruokaa, Marjamäki sanoo.

– Suomessahan asutaan kuin puutarhassa. Luontoa riittää, ja esimerkiksi täällä Kuusistossa, jossa mekin asumme, se on puhdasta. Villiyrttien lisäksi käytämme marjoja ja varmasti hyödynnämme myös kartanon omenoita, eli niitä aineksia joita kulloinkin on käytettävissä.

Marjamäen mukaan ideana on antaa kävijöille harmoninen ja rauhallinen kokemus – siten että kahvila on osa kesän näyttelyä.

Marjamäki kertoo aloittavansa Taidekartanon Merja Markkulan luomien periaatteiden pohjalta ja kehittävänsä kahvilaa kesän aikana kerääntyvien kokemusten mukaan. Marjamäki on toiminut kahvilan kasvoina kesäkuun ensimmäisestä viikonlopusta lähtien.

Kommentoi