Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

Kevään Riesling-viikoilla mukana kahdeksan Turun alueen ravintolaa

Viinille-ravintolassa tarjolla on Rieslingin kanssa yhteen sopiva annoslautanen.
Viinille-ravintolan Riesling-viikkojen maistelulautanen vuodelta 2013.

Kevät tuo kaupunkiin taas Riesling-viikot. Tänä vuonna niiden nimi on muuttunut vielä hieman konstikkaammaksi lausua, sillä ne ovat nyt Riesling & Spätburgunder -viikot. Syynä on se, että teemaa on laajennettu käsittämään myös Spätburgunderin eli Saksan johtavan punaviinirypäleen, pinot noirin.

Turun alueelta 18.-30.5.2015 järjestettävässä tapahtumassa ovat mukana ravintolat Viinille, Tintå, Smör ja E. Ekblom, Pinella, Naantalin Le Soleil sekä uusina Kaskis ja Mami. Näistä Naantalin kylpylän Le Soleil aloittaa kevään juhlimisen Rieslingin ja Spätburgunderin merkeissä jo 21.4. 2015.

Eri puolilla Suomea järjestetään Riesling-viikot nyt viidettä kertaa, mukana on tänä vuonna kuusi kaupunkia. Teemaviikot järjestää Saksan viinitiedotus. Mukana on kaikkiaan 31 ravintolaa eri puolilta Suomea.

 

Riesling-teemaviikoille osallistuvat seuraavat Turun alueen ravintolat ja viinibaarit:

 

Ravintola Viinille (Humalistonkatu 6)

Viinimestari Tarmo Koskenojan ja Mika Melasniemen jo yksitoista vuotta toimineen ravintolan valikoimissa on yli 200 nimikettä viinejä eri puolilta maailmaa. Suurinta osaa tarjolla olevista tuotteista myydään myös laseittain, jopa pieninä maisteluannoksina.
Viinille järjestää teemaviikkojen aikana keskiviikkoiltaisin saksalaisiin viineihin perehtyneen Kirsi Hasslerin johdolla tastingejä. Viikon viineiksi valitut upeat juomat ovat vielä salaisuus.

 

Tintå (Läntinen Rantakatu 9)

Tintån huolella toteutettu viinilista sisältää yli sata viiniä ympäri maailmaa. Täällä palvelevat muun muassa sommelier Lena Modig ja ravintolapäällikkö Jaana Heilimö.
Tintåssa Riesling&Spätburgunder-viikoilla voit maistella viinejä Saksan eri viinialueilta Lena Modigin valitsemasta laajasta listasta ja näitä kaikkia viinejä myydään myös laseittain. Viinien kera keittiömestarimme Marko Jaakkola ja Tintån keittiötiimi on kehittänyt erikoisannoksia, joiden raaka-aineina mm. kotimaista siikaa, Fiskarsin ilmakuivattua kinkkua, kevään parsaa ja raparperia.

 

E.Ekblom (Läntinen Rantakatu 3)

Riesling & Spätburgunder-viikoilla Ekblomilla nautitaan kaikille tuttu Jannen Kattila -menu. Laseittain myytävien riesling- ja spätburgunder-viinien määrä on tänäkin vuonna laaja: asiakkaalla on mahdollisuus vertailla Saksan eri viinialueiden viinejä toisiinsa.

 

Smör (Läntinen Rantakatu 3)

Riesling & Spätburgunder-viikkojen ajan Smörissä hemmotellaan asiakasta keittiömestarin neljän ruokalajin yllätysmenulla, jonka lähtökohtana ovat tietysti teemaviikkojen monipuoliset viinit. Lisäksi tarjolla on laajennettu valikoima riesling- ja spätburgunder-viinejä laseittain.

 

Ravintola Mami (Linnankatu 3)

Sinisimpukoita, kampasimpukoita, ostereita, kateenkorvaa ja ankkaa sekä mansikoita ja raparperia – kevään raikkain kokonaisuus löytyy Mamista ( ainakin Mamin porukan mielestä). Mami satsaa viikkojen aikana Moselin huippurieslingeihin joita on tarjolla parsan ja äyriäisten kera. Valittavana on viiden ruokalajin menu ja siihen sopiva viinipaketti tai annoksia erikseen.

Viineistä vastaa Marjo-Riitta Heinonen. Torstaina 21.5. ja perjantaina 22.5. on myös mahdollista osallistua Viinitien Antti Paasosen ohjaamiin tasting-tilaisuuksiin.

 

Ravintola Pinella (Vanha Suurtori 2)

Pinella tarjoaa herkullisia ja nautinnollisia makuelämyksiä hyvän ruoan ystäville, jotka arvostavat ravintolan ainutlaatuista historiaa ja miljöötä. Riesling-viikkojen aikana Pinella tarjoaa muun muassa keväisen neljän ruokalajin Riesling-menun. Keittiössä aterioita loihtii espanjalainen keittiömestari Nahuel Pazos ja viineistä vastaa sommelier Sonja Ivanoff.

 

Ravintola Kaskis (Kaskenkatu 6 a)

Riesling & Spätburgunder -viikoille Kaskikseen on otettu huomattavasti enemmän rieslingejä ja spätburgundereita, joten valikoima on erittäin innostava ja monipuolinen. Valikoimissa on myös paljon erikoisuuksia. Viinejä voi myös maistaa laseittain.

 

Ravintola Le Soleil (Matkailijantie 2)

Naantalin kylpylässä juhlitaan tänä vuonna koko talon voimin, niin ravintola Le Soleilissa, Viinikabinetissa kuin myös kylpylän muissakin ravintoloissa, baareissa sekä kahvilassa. Kaikki huipentuu viinijuhliin Naantalin Kaivohuoneella. Teemana on tänä vuonna ”Raikas, rapea Riesling”, unohtamatta uutta tulokasta sen rinnalle, trendikästä Spätburgunderia. Keittiömestarina toimii Jarno Saarinen ja viinimestarina Jenni Malmberg, jotka ovat loihtineet viikoille mahtavia makuelämyksiä.

Ravintola Le Soleil tarjoaa 21.4.-31.5.2015 välisenä aikana teeman mukaisia herkutteluhetkiä keittiömestari Jarno Saarisen loihtiman kolmen ruokalajin Weingut Korrell -viinimenun merkeissä.

 

Juttua täydennetty  20.4. klo 12.06.

Kommentoi