Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

Kesän makuja Eurassa viikonloppuna

Kesän makuja – kaikille aisteille -tapahtuma järjestetään Eurassa nyt toisen kerran tulevana lauantaina 15.7.

Viimevuotisen suosikkitapahtuman teemaksi on nostettu Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lähiruoka.
Euran yrittäjät ry:n puheenjohtajan Merja Lehdon mukaan teemalla halutaan korostaa Pyhäjärviseudun runsasta ruuantuotantoa niin tuottajien kuin teollisuuden osalta. Alueella toimii runsaasti elintarviketeollisuutta sekä alkutuotantoa, joita halutaan nyt nostaa esiin aiempaa paremmin.

Teemaa tukemaan ideoitiin Modernia lähiruokaa -kilpailu, jonka kautta myös paikalliset pääsevät ideoimaan uutta ruokatuotetta, josta alue toivottavasti jatkossa tunnetaan. Kilpailuun saivat osallistua niin ammattikokit, kotileipurit kuin raaka-aineen tuottajatkin.

Moderni lähiruokatuote -kilpailussa haetaan ruokatuotetta, joka valmistuu paikallisista raaka-aineista tai saa tarinansa paikallisesta kulttuurista.

Kesän makuja -tapahtumaan on kutsuttu esikarsinnan jälkeen viisi parasta tuotetta, joista raati valitsee kilpailun voittajan. Reseptejä kilpailuun lähetettiin kaikkiaan 18.

Raaka-aineina esiintyvät mm. alueella tuotettu vasikanliha, vihannekset sekä hunaja. Lisäksi rikkaasta esihistoriasta on ammennettu ulkonäköä leivonnaisille ja tarinoita tuotteiden taustalle.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana ja kilpailun juontajana toimii tv-kokki Aki Wahlman, Foody Allen. Paikallista ruoka-alan osaamista tuomaristossa edustavat Timo Kaila, Apetit Ruoka Oy, Eija Setänen, ruokabloggari ja HK Scan Finland Oy sekä Maija Willman, Maa- ja kotitalousnaiset.
 
Kilpailun finaalissa tuomarit saavat maisteltavakseen seuraavat tuotteet:

1. Harald Viherparran jäätelö, Päivi Lehtonen
2. Hernehummus, Päivi Lehtonen
3. Maukas raparperipiirakka, Kirsi Jussila
4. Euran sydän -leivonnainen, SI Eura-Säkylä
5. Eskolan vasikan ulkofileekare, Matti Eskola

Kilpailun finaali järjestetään la 15.7. klo 11.30 alkaen Euran Ankkalammen tapahtuma-alueella, Satakunnankatu 24, Eura.

Lisää tapahtumasta www.kesanmakuja.fi

Kommentoi