Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

”Tämä on niin hyvää, että se vie kielen” – upea kerrosjälkiruoka jouluun

Kyllä on hyvää! Tämä vie kielen mennessään! Tähän pitäisi olla joku rajoitus, paljonko tätä saa syödä!

Kommentit olivat suorastaan ylistäviä kautta linjan, kun keittiömestari Jesse Söderlund Jesse´s Dine -ravintolasta valmisti tätä jouluista jälkiruokaa TS Ruoka pop up -tapahtumassa Skanssin K-Citymarketissa. Lähes jokainen jälkiruokaa maistanut otti mukaansa myös reseptin ja suunnitteli tekevänsä tätä joko jouluksi tai jo ennenkin.

Tätä helppoa reseptiä kannattaa siis kokeilla, ja sen osaset voi valmistaa jo ennalta jääkaappiin. Annos kannattaa kuitenkin koota vasta vähän ennen tarjoilua.

Tämä jälkiruoka sopii myös joulun välipäiviin, sillä siihen voi hyödyntää joulusta jääneitä pipareita, hedelmiä ja suklaata. Päärynän tilalle käy esimerkiksi omena, pipareiden tilalle kakkupalat ja valkosuklaan voi korvata tummalla suklaalla.

Sitten vain herkuttelemaan!

Upea kerrosjälkiruoka jouluun

(neljälle)

Piparkakku-valkosuklaamousse
2 dl kermaa
200 g valkosuklaata
1 vaniljatanko
1 rkl sokeria
2 dl kermaa
40 g piparkakkuja

1. Laita kattilaan 2 dl kermaa, paloiteltu valkosuklaa ja halkaistu vaniljatanko. (Voit kaapia sisukset veitsellä irti ja lisätä kerman joukkoon.)
2. Kiehauta ja poista vaniljatanko. Anna massan jäähtyä jääkaapissa viisi tuntia/yön yli.
3. Kaada massan joukkoon 2 dl kermaa ja vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi.
4. Sekoita joukkoon murustetut piparkakut.

Inkivääri-kanelipäärynät
3 päärynää
1 dl sokeria
1 dl punaviiniä
1 dl vahvaa mustaherukkamehua
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 kanelitanko
2 tähtianista

1. Kuori päärynät ja kuutioi ne pieniksi paloiksi.
2. Laita sokeri pannulle ja paahda se ruskeaksi. Älä polta!
3. Lisää pannulle muut ainekset paitsi päärynäkuutiot.
4. Keitä 10 minuuttia.
5. Lisää päärynäkuutiot ja keitä vielä viitisen minuuttia.
6. Nosta pannu pois levyltä, ja anna päärynöiden maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

Kokoa jälkiruoka:
1. Laita annoskulhojen tai yhden suuren kulhon pohjallepäärynöitä ja lientä.
2. Pursota päälle moussea. Halutessasi voit tehdä myös useampia kerroksia päärynöistä ja moussesta.
3. Koristele annos murustetuilla pipareilla ja päärynäliemellä. Tarjoile heti!

Kommentoi