Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

Kenestä tulee paras junnukokki – tässä uudet Junior MasterChef -kilpailijat

Junior MasterChef Suomen kolmas tuotantokausi alkaa Nelosella 5. syyskuuta. Tälläkin kertaa toisistaan mittaa ottavat 12 Suomen parasta 8-13-vuotiasta junnukokkia.

Mukana kisassa on kuusi poikaa ja kuusi tyttöä, joista osa on ehtinyt jopa jo työskennellä leipomossa tai käydä ruokakursseilla Etelä-Amerikassa saakka. Nämä kokit eivät pelkää käyttää tuttuja raaka-aineita uudella tavalla tai laittaa omaa persoonaa peliin. Upeiden annosten lisäksi luvassa on makeita onnistumisen hetkiä ja kitkeriä pettymyksen tunteita.
Tuomareina kolmannella kaudella toimivat tunnetut kokit Tomi Björck, Henri Alén ja Sara La Fountain.

Tässä ovat tulevan kauden Junior MasterChef -kilpailijat!

Otto Leskinen, 13, Nilsiä
Otto on intohimoinen ja teknisesti erittäin taitava nuori kotikokki. Hän haluaa isona kokiksi ja perustaa oman lounasravintolan. Ennen JMC-kuvauksia Otto on ollut viikon kotipaikkakuntansa leipomossa kesätöissä ja on suorittanut hygieniapassin jo 12-vuotiaana. Otto näkee vahvuuksikseen ateriakokonaisuuksien suunnittelemisen ja toteutuksen. Tomi Björckiä fanittava Otto haki mukaan myös JMC:n aiemmalle kaudelle, mutta ei vielä tuolloin päässyt mukaan. Nyt kilpailupaikan auettua Otto uskoo vakaasti voittavansa vuoden 2017 JMC -tittelin!

Hilla Kontinen, 13, Pori
Hilla on itseoppinut kokki ja kokkaakin kotona mieluiten ilman apukäsiä. Hillan keittiössä valmistuu rohkeasti maustettuja annoksia, ja hän tykkääkin tutustua uusiin raaka-aineisiin ja kokeilla uutta. Hillalla on kokemusta isoistakin kokonaisuuksista, sillä hän on järjestänyt muun muassa siskonsa ylioppilasjuhlien tarjottavat. Junior MasterChefiin pääsy on Hillan suuri unelma ja Tomi Björck on yksi hänen suurista idoleistaan. Hilla opiskelee yrittäjyysluokalla ja haaveilee oman ravintolan perustamisesta. Parasta olisi, jos isona voisi olla tanssija, taiteilija tai kokki – tai yhdistää nämä kaikki kolme!

Topias Holappa, 12, Tampere
Topias on oppinut kokkaamaan mummonsa ja kokkiohjelmien opastuksella. Topiakselle esillepano ja annoksen näyttävyys on kokkailun lähtökohta ja viimeinen silaus. Kokkailun trendit sekä uusimmat tuulet ja teemat ovat myös hallussa. Verbaalisesti lahjakas Topias rakastaa esiintymistä ja haaveilee isona joko kokin tai muotisuunnittelijan urasta. Topias on todella kilpailuhenkinen, mutta uskoo myös ystävystyvänsä kanssakilpailijoidensa kanssa.

Inka Jämsen, 12, Tampere
Inkan bravuureihin kuuluu Lähi-idän ja Intian maut sekä leivonnaiset. Inkalla on kokemusta myös riistalinnun nylkemisestä äidin kanssa. Inka on seurannut paljon Australian MasterChef -kausia ja hakenut niistä inspiraatiota kokkailuihin ja leipomiseen. Ratsastusta ja käsitöitä harrastava Inka on päättänyt, että isona hänestä tulee kokki tai lääkäri.

Miro Kuitunen, 12, Turenki
Miron vahvuudet keittiössä ovat liharuoat. Hänen valmistamansa lihan kypsyys saattaa olla jo ensimmäistä kertaa kokeillessa täydellinen. Miro nauttii luonnossa olemisesta. Samalla hän keräilee kuusenkerkkiä ja muita raaka-aineita kokkailuunsa. Miro harrastaa myös tubettamista ja haluaa isona joko kokiksi tai liikennelentäjäksi.

Sara Brandao, 10, Vantaa
Saran brasiliainen isä on intohimoinen kotikokki ja sama intohimo on välittynyt myös tyttärelle. Saran juuret näkyvät niin hänen tekemässään ruoassa kuin puheissakin, ja hän on ylpeä taustastaan. Pianonsoittoa harrastava Sara haaveilee sekä kokin että muotivaatesuunnittelijan ammateista.

Akseli Olli, 10, Kirkkonummi
Ilmeikäs Akseli kulkee keittiössä äitinsä ja mummonsa jalanjäljissä, mutta ammattikokeista hän ihailee Henri Alénia. Akseli kokkailee lähes joka päivä, ja häneltä sujuvat niin suolaiset kuin makeatkin annokset. Jalkapalloa harrastava Akseli haaveilee kokin ammatista.

Emilia Patja, 9, Espoo
Emilia on JMC-keittiön nuorin kilpailija. Esiintymishaluinen ja -taitoinen Emilia on asunut suurimman osan elämästään Yhdysvalloissa. Emilian vahvuuksiin kuuluvat suolaiset ruoat, ja hän ei juurikaan edes pidä makeasta. Aktiivinen tyttö harrastaa jalkapalloa, pianonsoittoa ja showtanssia ja hän katsoo omien sanojensa mukaan aivan liikaa Youtubea. Emilia haluaa isona näyttelijäksi.

Ilmari Nurminen, 13, Helsinki
Ilmari on uutta pelkäämätön ja kokeileva kokki. Ilmari haluaa mukaan Junior MasterChefiin, koska saisi kilpailla ja käyttää luovuttaan samalla. Ohjelmassa Ilmari aikoo ottaa riskejä ja yrittää käyttää raaka-aineita uudella tapaa. Ilmari harrastaa trumpetin soittoa, tietotekniikan kanssa puuhastelua ja eläinten hoitoa kotieläintilalla – jälkimmäisestä johtuen hän ei halua syödä itse tiettyä eläimistöä, mutta voi kyllä kokata niitä. Ilmarilla on paljon intohimoja, mutta hän uskoo, että hänestä tulee taiteilija.

Petu Luikku 11, Tuusula
Mummi, äiti ja läheinen perhetuttu ovat opettaneet Petun kokkaamaan ja Petun vahvuuksiksi laskettaneenkin perinteiset suomalaiset kotiruoat. Petu ei stressaa keittiössä ja hän toteuttaa omaa visiotaan niillä raaka-aineilla, mitä kulloinkin sattuu ulottuvilla olemaan. Jääkiekkoa ja isän kanssa auton rassausta harrastava Petu ei vielä tiedä, mikä olisi hänen unelma-ammattinsa.

Taru Eloranta, 11, Espoo
Tarun perulainen äiti on opettanut hänet kokkaamaan. Etelä-Amerikasta tulevat juuret näkyvät Tarun taidoissa ja annoksissa nimiä myöten, ja Taru on osallistunut Perussa viikon mittaiseen kokkikouluunkin. Hän on kova MC- ja JMC-fani ja ihailee kokeista suuresti Heston Blumenthalia. Taru on kova matkailemaan ja hän harrastaa kokkauksen lisäksi myös hiphop- ja showtanssia.

Fanny Johansson, 12, Espoo
Fanny on kiinnostunut erilaisista ruoanlaittotekniikoista, eikä pelkää kokeilla niitä. Fannyn isä on opettanut häntä paljon, mutta Ulla Svenskin lasten leivontakirja ja Youtube ovat olleet myös suuressa roolissa erityisesti makeiden herkkujen opettelun osalta. Fanny on käynyt hakemassa leivoksiin oppia myös Porvoon Cafe Postresissa. Fanny kiinnittää paljon erityishuomiota esillepanoon. Hän harrastaa kokkailun lisäksi kuorolaulua ja pianonsoittoa sekä pelaa koripalloa. Tulevaisuudessa hän haluaisi olla lastenhoitaja, lääkäri tai leipuri.

Junior MasterChef Suomi Nelosella tiistaisin 5.9. alkaen klo 20.

Kilpailijoiden kuvat: Nelonen.

Kommentoi