Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Kaskis putsasi Taste of Helsingin palkintopöydän

Sunnuntaina päättyneen Taste of Helsinki -tapahtuman parhaat annokset kokkasi turkulainen ravintola Kaskis, sillä se puhdisti lähes koko palkintopöydän. Neljästä jaetusta palkinnosta kolme matkasi Kaskiksen mukana Turkuun.

Yleisöäänestyksen paras annos oli Kaskiksen possu, ja ammatilaisraati valisti saman annoksen myös tapahtuman parhaaksi pääruuaksi.

Ammattilaiset valitsivat parhaaksi jälkiruuaksi niinikään Kaskiksen annoksen Herukanlehti ja tuorejuusto.

Ainut palkinto joka ei mennyt Kaskikseen oli paras alkuruoka, ja sen sai ravintola Sinnen silli.

Tapahtumassa oli mukana kymmenen ravintolaa, muun muassa Bertha, Emo, Patrona ja Matti Jämsen Pop up. Tarjolla oli kaikkiaan 35 annosta. Palkintojen takana olivat Gastronomien Seura ja TableOnline.

Simo Raisio (vas.), Topi Pekkanen ja Erik Mansikka veivät Kaskiksen viideksi päiväksi Helsinkiin.
Simo Raisio (vas.), Topi Pekkanen ja Erik Mansikka veivät Kaskiksen viideksi päiväksi Helsinkiin.

Kaskis oli nyt ensimmäistä kertaa mukana Taste of Helsinki -tapahtumassa, turkulaisravintoloista mukana on ollut aiemmin myös ravintola Smör.

Viime viikon torstaista sunnuntaihin kestäneen tapahtuman aikana Turussa Kaskenmäen päällä oleva ravintola oli kiinni, ja koko ravintolan ydinporukka oli mukana Helsingissä.

– Saimme asiakkailta tosi hyvää palautetta sekä ruuasta että meiningistä. Meillä oli se sama, hyvä tunnelma kuin mitä aina Kaskiksessakin, sanoo Kaskiksessa salin puolella työskentelevä Noora Sipilä.

Sipilä on ideoinut ja tuottanut heti heinäkuun alussa järjestettävän Puhtaita makuja -tapahtuman, joka vie Kaskiksen uudelleen Helsinkiin vierailemaan. Tapahtumassa ovat mukana myös forssalainen Köökki ja raumalainen Goto. VIime viikolla uutisoitiin Goton menneen konkurssiin, mutta Sipilä kertoo, että tapahtuma toteutetaan suunnitellusti, ja Goto on siinä mukana.

– Tämä on nyt viimeinen tilaisuus päästä maistamaan Goton makuja.

Kiinnostus tapahtumaa kohtaan on ollut kova, ja esimerkiksi tapahtuman ensimmäinen päivä, perjantai, on jo myyty loppuun.

 

Kommentoi