Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Karu, Kuori ja Smör voittivat Food & Fun -kisan – cocktailien myynti tapahtumassa kasvoi reippaasti

Tämän vuoden Food & Fun -tapahtuman suosituimpiin ravintoloihin mahtuu sekä turkulaisen ravintomaailman uusia tulokkaita, kuten Kuori ja Roster Turku, sekä laadukkaita kestosuosikkeja, kuten Smör, Karu ja Sergio´s.

– Ihmiset varasivat tänä vuonna paikkansa selvästi myöhemmin kuin ennen, vasta muutamia päiviä ennen tapahtuman alkua. Vielä alkuviikosta jännitimme, miten tapahtuman oikein käy, ja paljonko väkeä tulee. Mutta sen perusteella mitä olen nyt kuullut, tämä vuosi on ollut ravintoloille vähintään yhtä hyvä kuin viime vuosikin. Baarit ovat olleet todella tyytyväisiä, sillä cocktailien myynnin osalta tämä vuosi on ollut huomattavasti parempi kuin viime vuosi, iloitsee tapahtuman tuottaja Jouni Kuru.

Hän kertoo esimerkkinä, että yhdessä mukana tapahtumassa olevassa baarissa oli myyty pelkästään lauantai-iltana yli 150 Food & Fun -cocktailia.

– Sekä ravintoloilta että asiakkailta saatu palaute on ollut tyytyväistä, ja melkein kaikki paikat ovat olleet täynnä etenkin perjantaina ja lauantaina.

Kuru kiittelee myös sitä, miten ahkeria tämän vuoden kansainväliset vieraat ovat olleet.

– He ovat olleet todella sitoutuneita tähän! Olemme järjestäneet vieraille oheisohjelmaa, mutta osa heistä on jättänyt sen väliin, koska he ovat olleet mieluummin keittiössä valmistelemassa iltaa.

 

Food & Funiin kuuluu myös kilpailuelementti. Alan ammattilaisista koostuva tuomaristo kiersi tapahtuman aikana kaikki ravintolat ja valitsi niiden parhaan annokset. Ravintolat valmistivat kyseisen annoksen lauantaina Hansakorttelissa pidetyssä tapahtumassa, ja tuomariston lisäksi myös muutamat ohikulkijat pääsivät maistamaan annoksia.

Cocktailien osalta kisattiin lauantai-iltana Aalto-yökerhossa.

Tänä vuonna festivaaliannosten taso oli niin kova, että raati ei halunnut nimetä yhtä voittajaa, vaan sekä keittiö- että baarimestareiden osalta palkittiin kolme voittajaa.

 

Palkitut keittiömestarit

Jesse Miller (USA) kokkasi Turussa ravintolassa Karu Izakaya

Daniel Cochran Jónsson (Islanti) kokkasi Turussa ravintolassa Kuori

Sigurdur Haraldsson (Islanti) kokkasi Turussa ravintolassa Smör

 

Palkitut baarimestarit

Leó Olafsson (Tanska), valmisti Turussa cocktaileja paikassa Marina Bar & Lounge

Ivan Svanur Corvarsce (Islanti) valmisti Turussa cocktaileja paikassa Tiirikkala

Jani-Pekka Hiltunen (Suomi) valmisti Turussa cocktaileja paikassa Börs Bar & Café

 

Ammattilaisraatiin kuuluivat Sigurdur Hall (Reykjavikin Food & Fun -konseptin isä) Pekka Terävä (Ravintola Olo, Helsinki), Liisa Niemi (Suomen Bocuse d’Or edustuksen manageri), Glen Ballis (ravintoloitsija, Moskova ja Singapore), Gudmundur Gudmundsson (Reykjavikin kokkiakatemian johtava opettaja), Thormodur Gudbjartsson (Icelander Hotels, Reykjavik) ja Jeff Buben (Keittiömestari, Washington DC).

Kommentoi