Juttu

JUTTU |

Junior MasterChef -voittaja Ida kokkaa Hong Kongissa

Rauhallisuus ja hyvät hermot ovat Idan valtteja niin kilpailussa kuin kotikeittiössäkin. Kuva: TS/Timo Jerkku

Naantalilainen Ida O’Mahoney kokkasi itsensä Suomen ensimmäisen Junior MasterChef -kilpailun voittoon lokakuussa. Sen jälken Idan elämässä on tapahtunut paljon. Häntä on haastateltu tiuhaan niin suomalaisiin kuin irlantilaisiinkin lehtiin – Irlanti kun on Idan isän kotimaa.

Ida myös kutsuttiin perheineen Hong Kongin suurille ruoka- ja musiikkifestivaaleille marraskuussa. Ida kokkasi näytöslavalla kolme kertaa, niistä kaksi yhdessä Australian Junior MasterChef -finalisti Jack Larkin kanssa.

– Ida ja Jack kilpailivat leikkimielisesti, mutta arvostelijoina oli oikeita ruoka-alan asiantuntijoita. Ensimmäisellä kerralla pääraaka-aineena olivat isot katkaravut, toisella kertaa tofu. Molemmat olivat Idalle uusia raaka-aineita, joten kokemus oli tosi mielenkiintoinen, kertoo Idan äiti Anna O’Mahoney.

Tofu taipui Idan käsissä salaattiin, isot katkaravut taas keittoon, molemmista ruuista tuli tuomareilta kehuja. Tässä Hong Kongissa kuvatussa videossa Ida saa eteensä tofu-haasteen:

http://www.youtube.com/watch?v=3FoFQev7OVs

Yksi Hong Kongin reissun kohokohdista oli vierailu Michelin-tähtiravintolassa, jossa koko perhe nautti seitsemän ruokalajin illallisen.

 

Vaikka Idaa on haasteltu lehtiin melkein viikottain Junior MasterChef -voiton jälkeen, Anna-äiti kertoo että aikaa on riittänyt hyvin sekä koulunkäyntiin että harrastuksiin.

– Yksi mielenkiintoinen juttu on tulossa, mutta siitä ei voi vielä kertoa enempää, Anna sanoo.

 

Jos Idan Junior MasterChef -taival jäi näkemättä, siihen on uusi mahdollisuus, kun Nelonen esittää ensi maanantaista 7.1. alkaen uusintana viime syksyn jaksot. Aikuisille tarkoitetun MasterChefin uusi tuotantokausi alkaa 22.1, uudet kilpailijat esitellään torstaina 10.1. Lue lisää heistä TS Ruoka -sivustolta ensi torstai-iltana.

Lue myös:

Ida haastoi Akin

Kokeile kotona Idan gnoccheja

Idan reseptit munakkaaseen, mutakakkuun ja smoothieen.

Ida voitti Junior MasterChefin

4 vastausta artikkeliin “Junior MasterChef -voittaja Ida kokkaa Hong Kongissa”

  1. Matias

    Tuo Youtube-linkki ei toimi, osoittaa vähän väärään paikkaan.


  2. Ida fani 4 ever

    IDA ON NII IHANA!! OON FANITTANU STÄ 3 VUOTTA! TOIVON ET NÄKISIN IDAN JOSKUS LIVEN! <3


Kommentoi