Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Kesäherkku: huru-ukkojen varhaisperunasalaatti

Huru-ukot Reijo Haapanen ja Jari Merinen haluavat toivottaa TS Ruoka -sivuston lukijoille herkullista kesää tämän reseptin myötä.

Tämä perunasalaatti valmistetaan tietenkin kotimaisesta varhaisperunasta ja oman säväyksensä sille tuo silli.

 

Varhaisperuna-sillisalaatti sitruunavinegretin kera

(neljälle)

600 g keitettyjä varhaisperunaa kuutioituna
1 reilu pala tuoretta kurkkua kuutioituna
2 etikkakurkkua kuutioituna
2 kuorittua ja kuutioitua omenaa
1 rasia kirsikkatomaattia puolikkaina
50 g babypinaattia
maun mukaan kaprista
4 keitettyä, kuorittua kananmunaa paloiteltuna
4 sillifileetä kuutioituna
3 rkl hakattua tilliä

Sekoita kaikki ainekset keskenään varovasti nostellen.

Kastike:

2 munankeltuaista
2 rkl dijon-sinappia
4 dl rypsiöljyä
2 sitruunan mehua ja raastettu kuori
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 tl sokeria

Laita keltuaiset kulhoon,kaada öljy oh ueena nauhana ja sekoita hyvin. Lisää sinappi, sitruunamehu ja kuoriraaste. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.

Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita salaatti kevyesti.

Kommentoi