Juttu

JUTTU | Turun Sanomat |

Jessen keväiset reseptit: linssi-parsarisottoa ja mansikka-raparperileivos

TS Ruokatapahtumassa Kupittaan Citymarketissa keittiömestari Jesse Söderlund kokkaa perjantaina keväisiä makuja, joita kannattaa kokeilla vaikka äitienpäivänä. Jessen reseptit linssi-parsarisottoon ja mansikkaiseen leivonnaiseen löydät tästä.

Linssi-parsarisotto

Linssi-parsarisotto. Kuvat: TS/Lennart Holmberg.
Linssi-parsarisotto. Kuvat: TS/Lennart Holmberg.

neljälle

400 g vihreitä linssejä
1 l kasvislientä
2 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli
4 valkoista parsaa
⅓ hienonnettua punaista chiliä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 dl kermaa
1 tl tryffeliöljyä (ei pakollinen)
½ dl Västerbotten-juustoa

Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Keitä linssit kypsäksi kasvisliemessä (noin 15 minuuttia). Valuta.

Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuori ja pilko parsa pieniksi paloiksi.

Laita kattilaan oliiviöljy. Freesaa sipulia, parsaa, chiliä ja inkivääriä kattilassa kolme minuuttia.

Lisää kypsät linssit ja kerma. Keitä viisi minuuttia.

Raasta joukkoon Västerbotten-juustoa ja sekoita.

Koristele annos mieleisillä yrteillä ja kevätsipulilla. Raasta päälle vielä Västerbotten-juustoa ja nauti.

Mansikka-raparperileivos ja vanilja-limemoussea

Mansikka-raparperileivos ja vanilja-limevaahtoa.
Mansikka-raparperileivos ja vanilja-limevaahtoa.

neljälle

Mansikka-raparperileivos

100 g voita
1 ½ dl sokeria
1 dl mantelijauhoa
1 dl vehnäjauhoja
4 munanvalkuaista
2 dl mansikoita viipaloituna
2 dl raparperipaloja

Laita voi kattilaan ja annan paahtua. Siivilöi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Yhdistä paahtunut voi, kuivat aineet ja valkuaisvaahto. Sekoita varovasti tasaiseksi massaksi.

Levitä vuoan pohjalle leivinpaperi ja laita mansikka- ja raparperipalat vuoan pohjalle. Kaada taikinamassa palojen päälle.

Paista uunissa noin 20 minuuttia 180 ºC.

Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Vanilja-limemousse

400 g mascarponea
400 g kermaa
½ dl sokeria
1 vaniljatanko
2 limeä

Laita kulhoon mascarpone, kerma ja sokeri. Sekoita.

Raasta joukkoon limen kuoret ja puristettu mehu. Lisää seokseen.

Vatkaa vaahdoksi.

Tarjoile leivos raikkaiden marjojen ja vanilja-limemoussen kanssa. Voit rakentaa myös lautaselle jälkiruoka-annokseksi.

Ohjeet ovat keittiömestari Jesse Söderlundin.
Ohjeet ovat keittiömestari Jesse Söderlundin.

Kommentoi