Juttu

JUTTU | Turun Sanomat |

Jesse kokkaa TS Ruoka -tapahtumassa lohta ja mango-fetakreemiä – katso resepti

Perjantaina 27. syyskuuta keittiömestari Jesse Söderlund kokkaa paistettua lohta TS Ruoka -tapahtumassa Ravattulan Citymarketissa. Lohen kaveriksi valmistuu mango-fetakreemiä. Jessen kokkaamista voi seurata klo 10, 12, 14 ja 16. Myös maistiaisia luvassa.

Blackened-lohta ja mango-fetakreemiä

(4:lle) Tarjoile vihersalaatin ja perunoiden kanssa.

Blackened-lohi

n. 800 g lohen filettä
2 rkl suolaa
2 rkl cajunmaustetta
2 rkl kuivattua timjamia
1 rkl mustapippuria
1 tl valkopippuria
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl savupaprikajauhetta

Ota lohesta nahka pois.

Leikkaa annospaloiksi.

Ripottele suola lohen pinnalle ja anna maustua huoneenlämmössä 15 minuuttia.

Sekoita mausteet keskenään.

Laita pannulle öljyä ja kuumenna se kuumaksi.

Kasta lohesta fileen yläpuoli mausteseokseen ja laita lohipalat mausteseos alaspäin paistumaan pannulle.

Paista niin kauan, kunnes pinta alkaa olla tumma.

Käännä ja paista vielä 3 minuuttia.

Ota pannu liedeltä ja anna vetäytyä 3 minuuttia.

Mango-fetakreemi

1 kpl tuore mango
80 g fetaa

Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha irti kivestä.

Sekoita tehosekoittimessa mangon lihat ja feta tasaiseksi kreemiksi.

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo