Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Jarno Seppä valmiina Vuoden kokki -kisaan

Harjoittelut on nyt harjoiteltu, ja tänään tiistaina turkulaisessa ravintola Smörissä työskentelevä Jarno Seppä ottaa suunnan kohti Helsingin messukeskusta. Kaikkien Vuoden kokki -kilpailijoiden on määrä ilmestyä paikalle viimeistään klo 16.

Viime vuonna kisassa kakkoseksi sijoittunut Seppä on joukon ainut ei-helsinkiläinen.
– Toivon kovasti sitä, että pääsen finaaliin, Seppä miettii.
– Joka vuosi on erilainen, ja siellä on todella tiukka kaarti vastassa.

Jarno Seppä on valmiina taistelemaan Vuoden kokki -kisassa. Kuva: TS/Timo Jerkku

Viimeiset treeninsä Seppä veti läpi maanantaina, ja koko kisaa edeltävä viikko kului tiivisti harjoitellen.
– Olen treenannut todella paljon, ja mielestäni kaikki on nyt kohdillaan. Moni on käynyt ruokia maistamassa ja sanonut, että hyviä ovat.
– Toivottavasti kisassa ei tapahdu mitään yllättävää.

Vuoden kokki ja Vuodet tarjoilija -kisat käydään Helsingin messukeskuksessa järjestettävien Gastro-messujen yhteydessä. Keskiviikkona 19.3. pidettävässä semifinaalissa valmistetaan alkukarsinnan reseptien mukaisesti alku- ja pääruoka 12 hengelle. Alkuruoan pääraaka-aineena on kotimainen siika ja muina pakollisina raaka-aineina katkarapu ja kermaviili. Pääruoan raaka-aineiksi on määritelty porsaan sisäfilee ja lapa sekä juuriselleri.
Annoksista ja kilpailijoista valikoituu kuusi kilpailijaa finaaliin, joka käydään torstaina.

Vuoden Kokki 2014 -voittaja julkistetaan torstai-iltana Gastro Helsinki Get Together -tapahtumassa. Kilpailun päätuomari on keittiömestari Filip Langhoff Restaurant Askista.

Kaikki Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -semifinalistit löydät täältä.
TS Ruoka seuraa Jarno Sepän menestystä Vuoden kokki -kilpailussa Gastro-messuilla.

Kommentoi