Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Ihania ideoita rapujuhlien kattaukseen

Rapujuhlat tulossa? Kaipaatko kattausideoita?

Tänä vuonna rapujuhlissa ravut voi nostaa paraatipaikalle kokoamalla ne näyttävästi kerrosvatiin. Lisäksi jokaiselle ruokailijalle voi kattaa lautaselle pienet lasipurkit, johon on sujautettu 3-4 rapua – niillä pääsee hyvin alkuun.

Näin vinkkaa Onnen hetkiä paratiisissa -blogia pitävä Teija Hakula. Hän on etsinyt rapujuhlien kattausideoita niin Pinterestistä, Instagramista kuin blogeistakin, ja toteuttanut niitä kesämökillään Naantalin Merimaskussa.

Kaikki on valmista, vain vieraat puuttuvat! Kattausideat: Teija Hakula ja Kati Laituri, kuvat: Teija Hakula.
Kaikki on valmista, vain vieraat puuttuvat! Kattausideat: Teija Hakula ja Kati Laituri, kuvat: Teija Hakula.

kuva11_muokattu (1)

– Kun näin kuvan, jossa rapuja oli laitettu patenttikorilliseen purkkiin, ihastuin heti. Onneksi sellaisia löytyi muutamalla eurolla Ikeasta.

Väriä pöytään tuovat pulleat, keltaiset sitruunat ja klassiset punaiset Venetsia-lyhdyt.
– Ensin ajattelin, että ovatko ne turhankin retrot, mutta lopulta ne näyttivät ihanilta kun ne loistivat punaisina pimenevässä illassa.

Kukkia ei tarvita, sillä korkeisiin lasipurkkeihin on sujautettu pitkiä tillejä ja pihlajanoksia.
– Ostan mökille todella harvoin kukkasia, käytän mieluummin sitä mitä luonnosta löytyy: oksia, kiviä, simpukoita ja ajopuun palasia.

kuva4_muokattu
Aiemmin pinkki kerrosvati sai uuden elämän kun se maalattiin mustaksi.

Hakula ideoi, että rapujuhliin tulisi ottaa tiiviimmin mukaan myös lapset.
– Lapsistakin on hauska näperrellä rapujen kanssa, ja niiden maku on sellainen, että moni lapsi pitää niistä – kunhan ensin suostuu maistamaan!
– Lapsille voisi kattaa vaikka oman pöydän, jossa olisi rapuja ja muita herkkuja. Ei rapujuhlien tarvitse olla vain aikuisten juhlat.

Hakulan rapujuhlissa syödään aluksi kevyttä kasviskeittoa, esimerkiksi punajuuri- tai bataattikeittoa. Sen jälkeen herkutellaan jumbokokoisilla pakasteravuilla, paahtoleivällä ja tillillä pitkään – varsinaista pääruokaa ei nimittäin tarjoilla, vaan rapuja syödään mahan täydeltä. Jälkiruuaksi tarjolla on Aatoksen unelma -mansikkamarenkikakkua.

– Olen löytänyt todella kivan ja kevyen valkoviinin, Lindemans Early Harvest Semillon Sauvignon Blanc 2013. Siinä on normaalia matalampi alkoholipitoisuus, ja se on juuri sopivan raikas viini ravuille, vinkkaa Hakula.

 

Kommentoi