Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Huru-ukkojen joulurulla lohesta tai paahtopaistista

Tämä mainio alkuruoka syntyy vain muutamasta raaka-aineesta, mutta se on taatusti näyttävä, ainakin jos sen tekee huru-ukkojen tyyliin!

Rullat voi valmistaa pystymalliksi graavilohesta tai matalampaan malliin paahtopaistista. Kun annokset koristelee yrteillä, versoilla tai syötävillä kukilla, ne ovat mainio alkupala joulupöydässä.

Tällä reseptillä huru-ukot Reijo Haapanen ja Jari Merinen toivottavat TS Ruoka -sivuston lukijoille oikein hyvää joulua! <3

Reijo Haapanen ja Jari Merinen valmistivat jouluherkut yhdessä keittiömestari Sanna Kulmalan kanssa Pito-Jussin keittiössä. Kuva: TS/Juha Paju

 

Katso videolta, miten jouluiset kala- ja liharullat valmistuvat!

Huru-ukkojen joulurullat

(kuudelle)

ruisnappeja tai ruisleipää
voita
6 viipaletta naudan paahtopaistia tai graavilohta
150 g piparjuurituorejuustoa
(isoja kapriksia)
kukkia, yrttejä tai versoja

Voitele leivät.

Lihaversio: Leikkaa paahtopaistiviipaleet pitkittäin kahtia. Notkista tuorejuusto, ja lusikoi tai pursota sitä lihaviipaleille. Halutessasi lisää mukaan kapris. Rullaa kiini, kiinnitä tarvittaessa cocktail-tikulla. Nosta rullat leiville ja koristele versoilla.

Kalaversio: Leikkaa graavilohesta ohuita siivuja. Kääräise siivut rullaksi ja pursota tai lusikoi tuorejuustoa rullien sisälle. Koristele syötävillä kukilla.

Graavilohi

n. 300 g lohifileetä
1 rkl karkeaa merisuolaa

Laita lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin, poista ruodot. Ripottele pinnalle merisuolaa niin että se peittää koko lohen.
Peitä lohi kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.
Pyyhi liika suola pois ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2 vastausta artikkeliin “Huru-ukkojen joulurulla lohesta tai paahtopaistista”

 1. Turkulainen

  Tässä vaihtoehtoinen ohje.

  Graavaaminen aloitetaan sokerista.

  – Lihapuolelle sirotellaan hienosokeria sen verran, että sokeri katoaa näkyvistä muutamassa sekunnissa, ohjeistaa Kalakauppa E.Erikssonin kalakauppias Juha Lindberg Vanhasta kauppahallista.

  Sokerin levityksen jälkeen filee suolataan. Lindberg suosittelee käyttämään graavauksessa vuorisuolaa.

  – Vuorisuola levittyy nopeammin ja tasaisemmin kalan päälle.

  Suolaus kannattaa tehdä molemmille puolille fileetä. Nahkapuolelle laitettu suola auttaa suolaamaan kalan tasaisesti ja estää bakteerien kasvua. Nahkapuolelle suolaa voi myös huoletta laittaa enemmän, kun lihapuolella on oltava varovaisempi. Liian suolaista kalaa ei pysty enää pelastamaan.


Kommentoi