Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Hernekeitosta kaikki alkoi – nyt Ruisrockissa voi nauttia jopa fine dining -annoksia

Ensimmäisessä Ruisrockissa vuonna 1970 tarjoiltiin perimätiedon mukaan hernekeittoa ja makkaraa. Tämän vuoden Ruisrockissa on mahdollisuus nauttia jopa fine dining -tyyppisestä ruuasta, joka tarjoillaan pöytiin. Se luonnollisesti syödään posliinilautasilta, samalla merinäköalaa katsellen.

Tämä on mahdollista Bistro Niemellä -ravintolassa, jonka listalta löytyy muun muassa lohisashimia, pitkään haudutettua lampaan niskaa sekä temperoitua portobelloa. Aterian voi lopettaa vaikkapa kesäiseen marjacrumbleen. Klassisen hienostunut paikka edustaa aivan uudenlaista suuntausta festariruokailuissa.

Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä sanoo, että vaihtoehtoja tarvitaan, sillä festivaalilla on hyvin erilaisia ja eri-ikäisiä yleisöjä, joille kaikille halutaan tarjota elämyksiä. Lisäksi joka vuosi pitää keksiä jotain uutta.

Ruisrockin tämän vuoden ruokatarjonnan ykkössuosikki tuntuu olevan burger, jota on tarjolla lukuisina eri versioina. Kaikkiaan ruokatarjontaa löytyy aina muikuista muodikkaasen pokebowliin. Myös juomatarjonta on tänä vuonna monipuolisempaa kuin ehkä koskaan ennen, ja alueelta löytyy muun muassa lukuisa joukko erilaisia drinkkibaareja.

Mutta mikä on aiheuttanut Ruisrockin ruokatarjonnan kehityksen ja monipuolistumisen? Entä minkä verran festarivieraat suostuvat ruuasta maksamaan? Katso Mikko Niemelän haastattelu!

2 vastausta artikkeliin “Hernekeitosta kaikki alkoi – nyt Ruisrockissa voi nauttia jopa fine dining -annoksia”

  1. Pete

    Naurettavaa verrata 70-luvun Ruisrockia tämän päiväiseen. Näillä ei ole enää mitään tekemistä keskenään, valtavirta on kaapannut kapinallisuuden. Saattaisi olla nimenvaihdon aika.


  2. T

    Nimenomaan!Nimetkää nyt edes yksi bändi joka on rock.Tuo on nykyään poseeramisen leikkikenttä,jossa itsensä ihailijat käyvät näyttäytymässä.Maanantaina taas ollaan taviksia odottaen ens vuoden ruissia tietämättä esiintyjistä mitään.


Kommentoi