Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

Top Chef -finaali tänään

Top Chef Suomi on edennyt finaalivaiheeseen. Kolmestatoista kilpailijasta mukana on enää kärkikolmikko: Teppo Säkkinen, Kira Weckström ja Anssi Kantelinen. Tänään tiistaina finalistit saavat pistää parastaan, kun pelataan koko kilpailun voitosta, Top Chef -tittelistä sekä 25 000 euron palkinnosta. Finaalijakso on tunteiden täyteinen, sillä luvassa on kilpailijoille muutama erittäin mieluisa yllätys.

Teppo, Kira ja Anssi taistelevat Top Chef -tittelistä. Kuva: MTV3.

Eilen tiistaina nähtiin kolmannen Top Chef Suomi -kauden toiseksi viimeinen jakso, jonka päätteeksi Tuomas Tarna sai käskyn pakata veitsensä ja lähteä kotiin. Päätuomari Hans Välimäki kehui kunnianhimoista Kiraa, jolla hänen mukaansa on kisan historian paras makuaisti. Jakson voittajaksi julistettiin kuitenkin Teppo. Tuomaristolle ratkaisut eivät tälläkään kaudella suinkaan ole olleet helppoja.

– Tänä vuonna ihan  jokainen pudotus oli todella vaikea päätös. Nyt kuitenkin kun katson finalisteja olen varma, että valitsimme ehdottomasti oikein. Meillä on finaalissa kolme hyvin erilaista, vahvaa kokkia, joilla kaikilla on mahdollisuus voittaa koko kisa, linjaa ohjelman tuomari ja juontaja Pipsa Hurmerinta.

Pipsa muistuttaa, että finaalikolmikossa mukana oleva Anssi on erinomainen esimerkki siitä, miten pelkkä lahjakkuus ei Top Chef -kisassa takaa menestystä. Yksikin epäonnistuminen paineen alla voi olla hyvin kohtalokas. Anssi putosi kilpailusta viime kaudella heti ensimmäisessä jaksossa, tuli tällä kaudella mukaan mustana hevosena ja kilpailee nyt kolmen joukossa Top Chef -tittelistä. Pipsa lupailee katsojille erittäin kiinnostavaa kauden päätösjaksoa.

– Meillä oli kilpailijoille viimeisessä jaksossa kaksikin iloista yllätystä.  Mukana on tuttuja kasvoja, joiden ansiosta finaalin fiilis oli hienompi kuin koskaan ennen.

Top Chef Suomi -finaali nähdään tiistaina 9.4. klo 21 MTV3-kanavalla.

Juttua korjattu, voittajan haastattelu sivustolla ohjelman päätyttyä eli klo 22!

Kommentoi