Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

Härkis jatkossa gluteenitonta, valikoimaan pihvejä, tuotteita myös Lidlistä

Elokuussa markkinoille tuotu härkis on löytänyt nopeasti tiensä suomalaisten lautasille. Härkis on kotimaisista härkäpavuista valmistettu käyttövalmis tuote.

Tänään uutuustuotteita lanseerannut, härkistä valmistava Verso Food  kertoo, että se on on päättänyt poistaa härkiksistä ja härkispihveistä ohramallasuutteen.  Kaikki härkis-tuotteiden valmistusaineet ovat nyt gluteenittomia.

Tähän asti markkioilla on ollut härkistä, nyt tuotevalikoima laajenee. Kauppoihin saapuu kolme erilaista härkiksestä valmistettua käyttövalmista, kypsää pihviä ja kaksi uutta, valmiiksi maustettua härkistä. Kaikki uutuudet sopivat härkiksen tapaan vegaaniseen ruokavalioon.

− Kasvisruoan suosio kasvattaa edelleen suosiotaan ja haluamme tuoda kuluttajille lisää helppokäyttöisiä ja hyvänmakuisia tapoja lisätä kasvisten kulutusta. Härkispihvit sopivat mainiosti kesän grillauksiin tai hampurilaisten väliin, Verso Food Oy:n toimitusjohtaja Tarja Ollila sanoo.

Kuluttajien toiveesta Verso Food on kehittänyt myös kaksi uutta maustettua versiota tutusta härkiksestä: hiiligrillin maun mieleen tuovan Härkis BBQ:n ja tacoihin, tortilloihin ja kaikkeen texmex-makumaailmaan sopivan Härkis Tex Mexin.

− Kuluttajat ovat kiitelleet härkistä kovasti sen hyvästä kyvystä imeä itseensä mausteita. Moni onkin innostunut maustamaan härkistä itämaisin tai meksikolaisin maustein. Sosiaalisessa mediassa meiltä on kuitenkin pyydetty myös jo valmiiksi maustettuja versioita, ja päätimme reagoida nopeasti toiveisiin, Ollila kertoo.

Ollila lupaa, että uutuustuotteiden saatavuus on härkiksen tapaan hyvä eri puolilla Suomea.
− Kaupat ovat ottaneet innoissaan uutuudet vastaan. S-ryhmän, K-ryhmän ja Stockmannin lisäksi härkistuotteita on jatkossa saatavilla myös Lidlistä, Ollila iloitsee.

Härkis-pihvit myydään neljän kappaleen pakkauksissa (250 g) ja maustetut härkikset tutussa 250 g pakkauskoossa. Pihvien ja maustettujen härkiksien vähittäishinnat ovat noin 4-4,50 euroa.

8 vastausta artikkeliin “Härkis jatkossa gluteenitonta, valikoimaan pihvejä, tuotteita myös Lidlistä”

 1. Tuulikki

  Mä haluaisin tietää minkälainen hiilijalanjälki näitten lihakorvikkeiden valmistuksesta aiheutuu.


  • Turun Sanomat

   Kannattaa varmaan olla yhteydessä tuotteiden valmistajiin ja kysellä heiltä 🙂 yst terkuin Heli


   • Juuso Simo

    Joo, eihän toimittajan tehtäviin kuulu mitään selvittää, vain mainostaa.


    • Turun Sanomat

     Hei Juuso. Toimittaja ei voi millään olla asiantuntija kaikissa niissä aiheissa joista kirjoittaa, eikä perehtyä aiheeseen jokaiselta mahdolliselta kantilta. Aikani ei myöskään valitettavasti riitä siihen, että selvittäisin jokaisessa nettikeskustelussa esille tulleen kysymyksen – siksi ohjaan lisäkysymykset sille taholle, joka siihen varmimmin osaa vastata. Tässä tapauksessa tuotteen valmistaja. Kysymykset juttujen perässä ovat kuitenkin siitä mukavia, että usein niistä syntyy fiksua ja mielenkiintoista keskustelua.

     Mukavaa kevättä sinulle, terkuin Heli


  • Uusi sukupolvi

   Niin minäkin, mielellään vertailtuna lihantuotannon hiilijalanjälkeen! Lyödäänkö vetoa, Tuulikki, kumpi voittaa? 😉


 2. MNT

  Kyllä näitä on odotettukin. Mahtavaa! 🙂


 3. Anna Niemi

  Huom! Ainesosiltaan gluteenitonta, ei silti keliaakikolle sopivaa, koska tuotantovaiheessa voi olla kosketuksissa gluteenipitoisten viljojen kanssa. Myöntävät tämän itsekin, mutta oli esim tästä jutusta jäänyt pois. Erittäin harhaanjohtavaa markkinointia, joka voi vaarantaa keliakiaa sairastavien terveyttä. Kyläpaikassa tai työpaikkaruokalassa on hankala selittää, miksi en voi syödä gluteenittomaksi mainostettua tuotetta.


 4. Juha

  On kyllä aika tyhmiä ihmisiä joiden tarvitsee edes miettiä ”lihankorvikkeiden” (suomeksi kasvisten) ja lihan vaikutusta ympäristöön. Katsokaa vaikka Cowspiracy -elokuva. Karjasta aiheutuu 18-51% maailman CO2 päästöistä. Liikenne on 13 % eli ei mitään väliä menetkö autolla vai polkupyörällä töihin, pystyt vähentämään CO2 päästöjä enemmän jos et syö lihaa, maitotuotteita, kananmunia ja kalaa.

  Antamaan jotain osviittaa kasvisten ja lihan CO2 jalanjäljestä ja veden kulutuksesta vertaillaan kahta eri tuotetta joita Suomessakin syödään:

  Peruna, 500 kcal annos: 48 g CO2, 121 litraa vettä
  Punainen liha, 500 kcal annos: 5443 g CO2, 5832 litraa vettä

  Härkäpapu varmasti vähän enemmän aiheuttaa päästöjä mutta silti murto-osa lihasta.

  Lähteet: Fineli, http://www.kantaperuna.com/et-usko-perunasta/, http://www.co2list.org/files/carbon.htm


Kommentoi