Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Hansakortteliin avautuu pop up -ravintola Tres

Kun ravintola Torre lopetti yllättäen, vaikutti hetken siltä, ettei huippukokki Yun Fuentesilla olisi paikkaa jossa kokata Turun Food & Funin aikana. Mutta sitten Mira Helén laittoi tuulemaan.

Ruokafestivaali Food & Fun alkaa Turussa keskiviikkona, mutta yksi ravintoloista oli vielä tiistaina ”vähän vaiheessa”. Festivaalin ajaksi Hansakortteliin nimittäin perustetaan pop up -ravintola Tres, joka toimii entisen Hesburgerin tiloissa, vastapäätä Turun kauppahallia.

Siinä missä ennen sijaitsivat Hesen myyntitiskit, on nyt improvisoitu keittiö, joka on rakentunut muun muassa Kustavin Kipinästä tuoduista siirrettävistä pöydistä, kylmäkalusteista ja paikoin hyllyjen päälle nostetuista lastulevyistä.

Yläkertaa taas ei välttämättä uskoisi entiseksi hampurilaisravintolaksi, sillä sinne on katettu kauniisti valkoisilla liinoilla peitettyjä pöytiä. Kun vielä ikkunoista voi katsella Turun kauppahallia, illallinen entisessä Hesessä tulee olemaan kävijöilleen taatusti mieleenpainuva kokemus.

Niclas Lundberg ja Minna Merisaari ovat laittaneet liemet valmiiksi. KUvat: TS/Ari-Matti Ruska
Niclas Lundgren ja Minna Merisaari ovat laittaneet liemet valmiiksi. Kuvat: TS/Ari-Matti Ruska

Tres syntyi ravintoloitsija Mira Helénin ja Food & Funin tuottaja Pekka Kurun yhteistyönä.

Food & Fun tuo tällä viikolla kaupunkiin joukon kansainvälisiä kokkeja valmistamaan ruokiaan eri ravintoloissa yhdessä turkulaiskokkien kanssa, ja puertoricolaisen Yun Fuentesin oli tarkoitus kokata ravintola Torressa samaan tapaan kuin viime vuonna.

Mutta kun Torre sitten lopetettiin nopealla aikataululla, Fuentesilla ei ollut enää paikkaa mihin tulla. Torren toisena ravintoloitsijana toiminut Helén ei jäänyt kuitenkaan neuvottomaksi, ja kun Hesen vanha tila järjestyi käyttöön, hän oli heti valmis haasteeseen.

– Olen soittanut täältä Yunille Skype-puheluita, joten hän tietää, mihin on ryhtymässä. Kovin moni ei varmasti suostuisi kokkaamaan näin poikkeuksellisissa olosuhteissa, mutta Yun on ottanut tämän huumorilla, Helén kertoo.

Vielä kaksi viikkoa sitten tilat olivat täysin tyhjät, mutta nyt sinne on tuotu kaikki tarvittava talkoovoimin. Suuri osa tavaroista saatiin lainaan Kustavin Kipinästä.

Ravintoloitsija Mira Helén valmistelemassa Hesburgerina aiemmin toimineeseen tilaan pop up -ravintolaa nimeltä Tres. - Keittiössä tulee työskentelemään kuusi henkilöä ja salin puolella meitä on viisi, Helén kertoo.
– Keittiössä tulee työskentelemään kuusi henkilöä ja salin puolella meitä on viisi, ravintoloitsija Mira Helén kertoo.
Antti Kujala ja Petri Mäkikangas kattamassa pöytiä.
Antti Kujala ja Petri Mäkikangas kattamassa pöytiä.

Asiakkaat eivät paikanvaihdoksesta pahemmin hätkähtäneet, sillä Helén soitti läpi jokaisen, joka oli tehnyt varauksen Fuentesin illalliselle Torreen. Yhtä lukuunottamatta kaikki halusivat tulla syömään uuteen paikkaan.

Pop upiin mahtuu nyt yhteen kattaukseen 50 henkeä. Se on paljon vähemmän kuin Torressa, mutta näissä olosuhteissa hyvä luku. Helén kertoo että perjantai on myyty loppuun, mutta keskiviikkoon, torstaihin ja lauantaihin on vielä tilaa.

Tiistai-iltana Turkuun saapunut Yun Fuentes on Philadelphiaan New Yorkin kautta päätynyt kokki, joka työskentelee nykyisin moderniin latinoruokaan erikoistuneessa ravintola Alma de Cubassa. Turussa luvassa on muun muassa perinteisiä puertoricolaisia makupaloja, kalaa ja sieniä sekä yllätysjälkiruoka.

 

Juttua korjattu 5.10. klo 7:04 Niclas Lundgrenin sukunimen osalta.

Kommentoi