Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

Hans Välimäki ja Eero Vottonen ottavat haltuunsa ravintola Palacen keittiön

Keittiömestari Hans Välimäki ottaa marraskuussa uudelleen avautuvan ravintola Palacen keittiön haltuunsa. Välimäki on pyytänyt Palacen keittiöön aisaparikseen Eero Vottosen, joka on Suomen viimeisin Bocuse d´Or -edustaja. Parivaljakon tavoitteena on palauttaa Palace modernin suomalaisen gastronomian huipulle.

Klassikkoravintoloistaan tunnettu ravintolayhtiö Royal Ravintolat kertoi keväällä tulleensa valituksi Eteläranta 10:n, eli Elinkeinoelämän keskusliiton ja sen jäsenliittojen neuvottelukeskuksen uudeksi ravintoloitsijaksi.

Palace oli ensimmäinen suomalaisravintola, joka ansaitsi Michelin-tähden.

– Palace on osa suomalaista ruokahistoriaa. Se on meille paitsi suuri kunnia, myös samalla vastuu seistä Hansin ja Eeron taustalla nostamassa ravintola Palace takaisin gastronomian huipulle. Tällaiseen intohimoon on aina hyvä sijoittaa, kertoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.

Hans Välimäki saavutti luotsaamalleen Chez Dominiquelle ensimmäisen Michelin-tähden vuonna 2001 ja heti kaksi vuotta myöhemmin sille myönnettiin toisena ravintolana Pohjoismaissa kaksi tähteä.

– Pitämäni neljän vuoden sapattivapaa Michelin-tason keittämisestä antoi paitsi paljon energiaa, myös mahdollisuuden opiskella itselleni uudenlaisia toimintamalleja ja ravintolaruoan popularisointia. Erilaisten ruoka- ja ravintolakonseptien ideointi ja alullepano oli piristävää, mutta nyt olen valmis palaamaan sen pariin, mitä eniten rakastan. Suurin intohimoni on valmistaa ensiluokkaista käsintehtyä ruokaa ja sitä osaamista haluan jopa aiempaa konkreettisemmin asiakkaille esitellä, sanoo ravintola Palacen Chef de Cuisine Hans Välimäki.

Onnistuakseen Palacen kaltaisen kokonaisuuden operoinnissa Välimäki valitsi keittiöön aisaparikseen keittiömestari Eero Vottosen, entisen kollegansa ja luottomiehensä Chez Dominiquesta.

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo