Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Hämeenkadun uusi tulokas Cafe Kembuz: superkauniita annoksia – ilman sokeria

– Tämä paikka on ihan kuin Berliinistä! Kahvit ovat niin laadukkaita ja paikan visuaalinen ilmekin ihan täydellinen, huikkaa uuden Kembuz-kahvilan vakioasiakkaaksi ilmoittautuva Helinä Lehmus. Kehuja satelee myös muista naapuripöydistä, ja tuoreet yrittäjät ottavat ne vastaan onnellisina.

Vielä reilu vuosi sitten Erkki Kemppi ja Areta Buzis kävelivät pitkin Turkua ja vitsailivat aina tyhjän liiketilan kohdalla, että tuohon voisi perustaa kahvilan. Kemppi ja Buzis eli Kembuz – siinä olisi nimikin.
– Sitten mietimme, että eiväthän haaveet koskaan toteudu, ellei niiden eteen tee mitään.

Turun Hämeenkadulla sijaitseva uusi Kembuz Cafe on löytänyt nopeasti asiakaskuntansa.
Areta Buzis ja Erkki Kemppi haluavat näyttää, että terveellinen ruoka voi olla myös kaunista ja herkullista.

Pian pariskunnan työpaikat laivalla vaihtuivat yrittäjän elämään. Sopiva liiketila löytyi Turun Hämeenkadulta. Alkoi mittava remontti, samalla suunniteltiin konseptia ja testailtiin reseptejä.

Pian perustettiin myös yrityksen nettisivut, joilta löytyy upeita kuvia matkoilta ja herkullisista annoksista. Visuaalisuus on pariskunnalle tärkeää, ja sen näkee kaikesta. Kahvilan ilme on persoonallinen ja jokainen annos kaunis ja harkittu, kuin sosiaalisen median ruokakuvia varten rakennettu.

Somessa julkaistut kuvat ovatkin tuoneet kahvilaan runsaasti asiakkaita, kun ihmiset ovat halunneet omin silmin nähdä paikan, josta tällaisia herkkuja Turussa saa.

Kemppi vastaa kahvilan raakakakuista ja muffinsseista, Buzis taas suolaisista tuotteista, kuten salaateista ja leivistä. Valikoimaan kuuluu myös muodikkaita granola- ja smoothie bowleja.
Kahvila on täysin gluteeniton, suuri osa tuotteista on maidottomia, eikä sokeria käytetä ollenkaan.

– Meille tärkeitä asioita ovat puhtaat raaka-aineet, luomu, ja pienyrittäjien tuotteet, kertoo Buzis.

Tuoreiden yrittäjien työpäivät ovat venyneet 15-tuntisiksi, sillä kahvilaa pyöritetään tällä hetkellä kahdestaan.
– Kotona käydään lähinnä nukkumassa ja pesemässä pyykit, pariskunta nauraa.

Kembuz Cafe, Hämeenkatu 3 B, ma-pe 9-20, la 10-18, su 10-15.

Kommentoi