Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Halistenkoskella avautui kahvila Padolla

Ihania kesäherkkuja: Padolla-kahvilan jäätelöannos ja raikas jäätee. Kuvat: TS/Riitta Salmi.

Kanootti, kahvia – vai molemmat?
Turun Halistenkosken kesäkahvila on saanut uudet yrittäjät, kun latte artin hallitseva suomenmestari Pauliina Nyrhinen muutti takaisin kotikaupunkiinsa pitämään kahvilaa yhdessä puolisonsa Ian Odomin kanssa.

– Haluamme kahvilan myötä tuoda lisää säpinää tälle alueelle ja luoda kohtauspaikan ihmisille Turun pohjoispuolella, sanoo Nyrhinen.

Sopimus Padolla-nimisen kahvilan pitämisestä on tehty alustavasti kolmeksi kesäkaudeksi. Kahvila toimii Aurajoen opastuskeskuksena tunnetussa Myllärintalossa.

Nyrhinen sanoo, ettei aiemmin haaveillut kahvilan pitämisestä, mutta Odom on toista mieltä.
– On hän siitä haaveillut, mies naurahtaa.
Ruusuisia kuvitelmia kummallakaan ei ollut, sillä molemmat ovat työskennelleet ravintola-alalla vuosia ja toimineet baristoina yli viisi vuotta. Hyvä kahvi on molemmille sydämen asia, ja yksi ensimmäisiä hankintoja omaa kahvilaa varten olikin laadukas kahvikone.

 

Ian Odom ja Pauliina Nyrhinen pyörittävät Padolla-kesäkahvilaa Halistenkoskella, vanhalla Myllärintalossa. Paikan erikoiskuuksia ovat taidokkaat kahvit ja ohuet siemennäkkärit.
Ian Odom ja Pauliina Nyrhinen pyörittävät Padolla-kesäkahvilaa Halistenkoskella, vanhalla Myllärintalossa. Paikan erikoiskuuksia ovat taidokkaat kahvit ja ohuet siemennäkkärit.

Suunnitelmissa on pitää kesän mittaa erilaisia tapahtumia, esimerkiksi latte art -koulutuksia, joissa opetellaan tekemään kuvioita espressopohjaisten juomien pinnalle. Nyrhinen on taidon suomenmestari ja edustanut Suomea kahvialan maailmanmestaruuskilpailuissakin.

Padolla-kahvilan erikoisuuksiin Nyrhinen listaa uppomunaleivät, smoothiet ja ”maailman ohuimman siemennäkkärin” sekä leivonnaiset, kuten pullat ja banaanikakun. Tarjolla on myös päivittäin vaihtuvaa kasviskeittoa lounasaikaan.
– Kaikki muu tehdään alusta asti itse paitsi leipä tulee Ullan pakarista, sillä vielä en ole saanut tehtyä yhtä hyvää!

Kahvilan lisäksi Nyrhinen ja Odom hoitavat nyt kanoottien vuokrauksen.
– Se on hyvä lisä tähän, sillä puuhaa riittää koko ajan. Suunnitelmissa on myös, että jokainen kanootin vuokraaja saa näkkäriä mukaansa, kertoo Nyrhinen.

Kesäkahvila Padolla, Valkkimyllynkuja 2. Avoinna 31.8. asti ti-su klo 10-18.

Kommentoi