Juttu

JUTTU | TURUN SANOMAT |

Grillikuume alkaa – tässä ovat kilpailijat

Tänään alkava Grillikuume on uusi 10-osainen sarja, jossa etsitään Suomen parhaita grillaajia.  Ohjelmassa kymmenen paria kilpailee erilaisten grillaushaasteiden parissa ja paras pari voittaa kisan. Ohjelman juontaa Pipsa Hurmerinta ja tuomareina toimivat huippukokki Kari Aihinen ja grilliasiantuntija Tatu Lehtovaara.

Grillikuumeen kilpailijat ovat eri puolilta Suomea ja hyvin erilaisista taustoista. Mukana on kokkeja, ravintoloitsijoita ja tavallisia arjen grillisankareita. Kauden aikana nähdään ritilällä sekä perinteisiä grilliklassikoita että erikoisuuksia.

Jokaisessa jaksossa on teemoja, jonka puitteissa kilpailijaparit tekevät eri tekniikoilla ja raaka-aineilla parhaan mahdollisen annoksen. Suorituksen perusteella tuomarit päättävät ketkä jatkavat seuraavaan haasteeseen ja ketkä jättävät leikin kesken. Viimeisessä jaksossa vastakkain on kaksi taitavinta paria, joista toinen voittaa kisan.

Kilpailijaparit

 

adelinaÄiti ja tytär – Adelina & Katariina
Porilaisen erityisopettaja Katariinan perheessä syödään hyvin, terveellisesti ja monipuolisesti. Katariina laittaa ruokaa suurella intohimolla, grillaten hän valmistaa uskomattoman erilaisia ruokia yhdessä puuhastellen.
Helsinkiläinen Adelina on usein toiminut äitinsä apuna keittiössä ja grillin äärellä ja yhteiset ateriat ovat koonneet perheenjäsenet pöydän ääreen. Adelina pitää grilliruuasta erityisen paljon, hänen mielestään ei ole naudan sisäfileepihvin voittanutta!

 

agneta

Aviopari Agneta & Tero
Tällä Tarvasjokelaisella avioparilla on 11 grilliä. Agneta kertoo, että grillillä valmistuu kaikki paitsi kylmää piimää. Erinäisiä kokeiluja tullut tehtyä niin kaasu- kuin brikettigrillissä, osa enemmän ja toiset vähemmän onnistuneita, mutta parhaat tulokset syntyvät harjoittelemalla.
Grillaus on lähes koko elämä Terolle, koska hän myy ja kasaa niitä ja vapaalla harrastaa grillausta. Grillillä valmistuu niin pihvit, kalat kuin slowfoodkin. Tässä kotitaloudessa ei ole tarvetta uunille, kun kaikki valmistetaan grillissä.

 

Kjariokit Jari & Touko
Turkulaiset työkaverit, kokit Touko ja Jari ovat innokkaita grillaajia. Touko on hyväntuulinen grillaaja, niin siviilissä kuin töissäkin. Hän pitää puhtaista ja aidoista mauista. Kalan savustus ja syöminen onkin lähellä sydäntä. Annosten estetiikka, maku ja rakenne ovat tärkeintä kokkaamisessa.
Jari on kaikkea kokeileva ja helposti innostuva kesämökkigrillaaja. Grillisuosikit ovat pitkää kypsytystä vaativat possun ja naudan osat. Ruokafilosofiana toimii huolella valmistettu, yksinkertainen ruoka.

 

levOpiskelukaverit Lev & Harri
Tamperelaisen Levin grillistä löytyy rohkeutta, tulisuutta ja luonnetta. Grillatessa venäläinen Lev ottaa riskejä, jos siihen löytyy mahdollisuus. Hän pitää etnisistä ruoista ja jakaa mielellään mumminsa reseptejä.
Harri heittää keittokirjat roskiin kun hän grillaa. Hän on rakastanut ruoanlaittoa pikkupojasta lähtien. Harri ottaa riskejä, mutta kunnioittaa raaka-aineita. Harrin mukaan grillaamisen pitää olla hauskaa ja läpän lentää.

 

Ymarkostävät Marko & Santeri
Marko on ronski, grillaava äijä, joka käärii pekonitkin pekoniin. Grillauskärpänen puri jo nuorella iällä ja nykyään grilli kuumenee ja savustin sauhuaa läpi talven. Työkseen Marko kehittää grillaus- ja chilikastikkeita sekä mausteseoksia.
Santeri on tamperelainen gastronomian sekätyömies, keittokirjailija, kokki ja pitopalveluyrittäjä. Grillihommien lisäksi hänet tunnetaan mm. mustanmakkaran parissa tekemästä modernisointityöstä. Santeri elää ruoalle, ja grillaus on hänelle rento ja mukava tapa laittaa ruokaa.

 

minnaLemmenpari Minna & Ari
Minnan ei ole paljon tarvinnut ruokaa tehdä sen jälkeen kun kokki Ari saapui hänen elämäänsä. Leppoisa savolainen nainen kiihtyy nollasta sataan sekunnissa, mutta leppyy samassa ajassa.
Ari on sairaseläkkeellä oleva kokki, joka rakastaa ruoanlaittoa. Grilliin laitetaan kaikki mahdollinen villisiasta lahnaan. Ruonlaitossa tärkeintä on yhdessäolo ja hyvä sapuska, koko perhe viihtyy tämän talon pöydässä hyvin.

 

pasiAnoppi ja vävy – Raija & Pasi
Espoolainen internetin sekatyömies Pasi on utelias välineurheilijagrillaaja. Tekniikat, reseptit ja tarvikkeet ympäri maailman kiinnostavat. Jos pöydästä puuttuvat lihatuotteet, Pasin mukaan se ei voi olla oikea grilliateria.
Porvoolainen eläkeläinen Raija on grillauksen ja ruoanlaiton pellepeloton, joka ei reseptejä kaipaa. Jos savustuslastut on loppu, Raija hurauttaa ne sähköhöylällä leppäklapeista hetkessä.

 

tommiYstävät Tommi & Antti
Tommi on sielunmaisemaltaan Mikkeliläinen, tätä nykyä Helsingissä nuorten parissa työtä tekevä grillimuusikko. Harrastukset näkyvät ja kuuluvat, enimmäkseen kuuluvat.
Helsinkiläinen Antti on ravintola-alan sekatyöläinen. Mikkelistä kotoisin oleva Antti luottaa grillauksessa raaka-aineiden omiin makuihin, joista hän yrittää saada kuumilla hiilillä parhaat puolet esiin. Antti käyttää paljon kasviksia, yrttejä ja mausteita luodessaan harmonisia makuyhdistelmiä.

 

Ytonistävät Toni & Jussi
Rovaniemen pojat Toni ja Jussi grillaavat omalla tyylillään.
Toni on lappilainen avotuligrillaaja, jonka kesät kuluvat mökillä kalastellessa ja saaliita grillatessa. Baarimikkona työskentelevältä Tonilta onnistuu niin karpalomousset kuin tyrnidaiquiritkin.
Jussi on kokki, jonka grillaushistoria on vasta aluillaan. Jussi grillaa ronskilla tyylillä, mutta välillä saattaa kokeilla jotain hempeämpääkin. Jussi on kokeilunhaluinen kokki, onnistuminen tulee ilon kautta!

 

viiviYstävät Viivi & Kreetta
Helsinkiläinen Viivi on markkinoinnin parissa töitä tekevä intohimoinen foodie, jonka rakkaus ruuanlaittoon on syntynyt jo 70-luvulla. Lempipaikka on grillin äärellä ja grillaajana Viivi on kokeileva. Grilli ei pääse talviunille, vaan on tositoimissa läpi vuoden.
Kreetta on yrittäjä ja perheenäiti Jyväskylästä. Hän ei tee mitään ryppyotsaisesti vaan erilailla, luovalla otteella. Tämä luovuus näkyy niin ruoanlaitossa kuin kaikessa muussakin tekemisessä. Jos jotain on tehty aina näin, voi olla varma, Kreetta tekee sen juuri eri tavalla.

Grillikuume MTV3-kanavalla keskiviikkoisin 22.4. klo 20.05 alkaen.

Kommentoi