Juttu

JUTTU | VIVI WIHANTO |

Erik Mansikka voitti Hell’s kitchenin

– Turun länkytykseni kuulosti telkkarissa juuri siltä kuin ajattelinkin, Hell’s kitchen -ohjelman voittanut Erik Mansikka sanoo.

Turkulainen keittiömestari Erik Mansikka on voittanut Hell’s kitchen Suomi -ohjelman ensimmäisen kauden. Mansikka kilpaili finaalissa vantaalaista Sarah Moussabihia vastaan.
– Serviisi meni hienosti ja kaikki ruoat onnistuivat hyvin. Lopputulos jännitti kuitenkin tosi paljon, sillä Sara oppi kilpailun aikana paljon enemmän kuin minä. Pelkäsin, että Saulilla saattaisi olla hänelle enemmän annettavaa, Mansikka miettii voittonsa jälkeen.

Heinäkuussa Helsingissä kuvattu ohjelma oli Mansikalle hauska projekti, vaikka kuvauksissa olikin ylimääräistä odottelua enemmän kuin hän osasi etukäteen kuvitella. Reilun kuukauden kestävien kuvausten aikana Mansikka oppi eniten Sauli Kemppaisen keittiöideologiasta: esimerkiksi sen, että tattipasta kannattaa keittää aina tattiliemessä veden sijaan, jolloin annokseen tarttuu enemmän makua.
Kanssakilpailijoiltaan Mansikka ei oppinut mitään – lukuunottamatta sitä, että kaikkien ihmisten kanssa ei vain voi tulla toimeen.
– Ystävystyin ensimmäisenä kisasta pudonneen Anssin kanssa, jonka kanssa olen ollut kuvausten jälkeenkin yhteydessä. Vihamiehet ovat pysyneet edelleen vihamiehinä, Mansikka sanoo.

Erik Mansikka kuittasi voitostaan 25 000 euroa ja työtarjouksen Sauli Kemppaisen alaisuudessa. Tuleeko Helsingistä siis Mansikan uusi kotikaupunki?
– Eikö jokaisen kokin haaveena ole perustaa oma ravintola? Sanotaan nyt vaikka näin, että Turku on mun kaupunkini. Täällä on lapset ja kaikki, Mansikka kuittaa utelut.

Kommentoi