Juttu

JUTTU | OONA KOMONEN |

”Elinkautinen jatkuu” – ravintola Kakolanruusu jatkaa toimintaansa ympäri vuoden

Syksyn saapuessa vanhaan Kakolan vankilaan majoittautunut pop-up-ravintola Kakolanruusu ei suljekaan oviaan.
– Elinkautinen jatkuu, summaa ravintola Kaskiksesta tuttu salivastaava Topi Pekkanen.
Vajaa kuukausi sitten vahvistui, että vappuna avattu kesäravintola saa jatkaa samoissa tiloissa toimintaansa. Reilun vuoden päästä se pääsee tiloihin muurien sisäpuolelle.

Turun ravintolatarjonta laajeni keväällä ennennäkemätöntä tahtia, kun kaupunkiin avattiin uusia paikkoja. Pula asiakkaista ei ole kuitenkaan heijastunut Kaskiksen tai Kakolanruusun toimintaan.
– Asiakkaat ovat löytäneet Kakolanruusun yllättävän hienosti huomioon ottaen sen, että Kakola on aika syrjässä keskustasta, selvittää keittiömestari Simo Raisio.

Raision mielestä ravintolabuumi tietää pelkkää hyvää, sillä se viestii kaupunkilaisten kiinnostuneisuudesta ulkona-syömiskulttuuriin.
– Ihmisten laatutietoisuus on parantunut ja puhtaita raaka-aineita arvostetaan yhä enemmän, sanoo Pekkanen.

Keittiömestari Erik Mansikka komppaa kollegaansa.
– Ensimmäisenä vuonna [Kaskiksessa] asiakkaat eivät juuri reagoineet siihen, kun kerroimme kalan olevan läheltä. Nyt ollaan selkeästi kiinnostuneita ja kysytään raaka-aineiden tuotannosta.

Asiakkaat osaavat tänä päivänä paitsi arvostaa laatua, myös haastaa ja vaatia ravintoloilta enemmän. Positiivista signaalia osoitetaan ravintoloille, jotka pystyvät toteuttamaan myös erikoisruokavalioihin sopivia kattauksia. Ravintoloitsijat kertovat, että erityisesti vegaani- ja kasvisruokavaliot ovat nostaneet päätään.
– Kerman ja voin korvikkeena kasvipohjaiset tuotteet ovat yleistyneet myös meillä, Pekkanen sanoo.

Mansikan mukaan he eivät seuraa listojen laatimisessa mitään erityisiä trendejä.
– Teemme omaa juttua, johon liittyy vahvasti sesonkiajattelu.

 

Turku lautasella 3, kalaympyrän tarina, Kaskiksen ja Kakolanruusun kuulumiset sekä paljon muuta. Katso ravintola Kaskiksen yrittäjien haastattelu Turun Messuilta.

Kommentoi