Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Ahvenanmaan herkullisimmat kohteet

Maarianhaminassa ei tarvitse olla nälkäisenä, sillä kaupungista löytyy paljon kiinnostavia ravintoloita ja kahviloita.

– Suosittuja ravintoloita ovat esimerkiksi Indigo, Nautical, Hotelli Pommernin ravintola Kvarter5 sekä uusi tulokas, Ångbåtsbryggans, joka sijaitsee aivan rannan tuntumassa, kertoo Annica Grönlund Visit Ålandilta.

Maarianhaminen kahviloista tunnetuin on Bagarstugan Cafe & Vin, josta saa sekä leivonnaisia että ruokaa. Paikan erikoisuus on tietenkin Ahvenanmaan pannukakku.

Grönlund suosittelee pistäytymään myös Stickstugan Hantverk & Cafessa, joka sijaitsee Järsössä. Se on vaikkapa herkullinen pyöräilylenkin kohde.

Eckerössä täysin vatsoin

Eckeröstä on tullut monen lapsiperheen suosikkikohde, sillä siellä sijaitsevat elämyspuisto Smart Park, riistasafari Käringsunds Viltsafari ja Eckerö hallen, joka muuttuu kesän ajaksi telmimiseen innostavaksi Leklandet-puuha-alueeksi.
– Moni saapuu Eckeröhön pariksi yöksi, sillä silloin ehtii vierailla kaikissa kohteissa. Yhden päivän aikana tulee turhan kiire, sanoo Grönlund . Hän vinkkaa, että Eckeröhön pääsee kätevästi myös bussilla, eli omaa autoa ei välttämättä tarvitse.

Eckerön vanhan Posti- ja tullitalossa toimii Cafe Tsarevna, josta saa lounasta, leivonnaisia, salaatteja ja myös brunssia. Posti -ja tullitalon suojissa on myös Mercedes Urbano-Winquistin pyörittämä suklaapuoti, jonka herkkuja on vaikea vastustaa. Suklaapuoti Mercedes Chocolaterie on kesäkaudella avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11-17.

Eckeröstä löytyy myös Resort Degersandin leirintäalue, jossa palvelee Ravintola Q. Tarjolla on sekä leivonnaisia että ruokaa, ja paikka käyttää paljon lähi- ja luomutuotteita.

Kommentoi