Juttu

JUTTU | HELI NIEMINEN |

Tiirikkalassa tarjoillaan viikonloppuisin lähiruokabrunssia

Vähätorilla sijaitsevassa Anniskelukahvila Tiirikkalassa on sekä lauantaisin että sunnuntaisin tarjolla brunssilautanen, ja nopealla vilkaisulla näkee, että se on varsin suosittu tuote. Brunssilla istuu sekä pariskuntia että isompia seurueita.

Tiirikkalan brunssi on lähiruuan juhlaa, sillä lähes jokainen lautasella oleva tuote on jonkin alueen pientuottajan valmistama. Brunssiin kuuluu muun muassa Kolatun juustolan Valma brie-juustoa, Saloniemen Tahdonvoima-goudaa ja West Charkin ilmakuivattua Lumikinkkua. Savulohi tulee Kirjalasta.

Lars Wingård (vas.), Anton Wingård, Hendrik Hansén, Linn Autio ja Iisa Tähtinen nauttivat Tiirikkalan brunssista. - Tämä on mielestäni Turun paras brunssi, kehuu Autio.
Lars Wingård (vas.), Anton Wingård, Hendrik Hansén, Linn Autio ja Iisa Tähtinen nauttivat Tiirikkalan brunssista. – Tämä on mielestäni Turun paras brunssi, kehuu Autio.

– Brunssilautanen oli yksi ensimmäisiä asioita, joihin halusin muutoksen kun aloitin Tiirikkalassa keittiömestarina, kertoo Pasi Kuronen.

– Korvasimme kaikki ulkomaista alkuperää olevat tuotteet lähiruualla, ja siitä on tullut todella paljon kiitosta asiakkailta.

Tiirikkalan brunssilautanen on freesi ja puhtaiden makujen täyttämä, erityiskiitoksen ansaitsevat mehevä munakas ja pieni piiraspala. Brunssilautastaan voi täydentää leipäpöydästä, josta löytyy muun muassa leipää, levitteitä ja hedelmiä. Yksi leipäpöydän suosituimmista tuotteista on talon oma tomaattipesto.

KakkoskansiErityiskehut näille:

 
+ Mehevä munakas
+ Leipäpöydän tomaattipesto
+ Lähijuustot
+  Kuohuviini pienellä lisämaksulla

Lähiherkkuja – puhtaita makuja!

 

Anniskelukahvila Tiirikkala, Vähätori 3. Brunssi lauantaisin klo 11-16, sunnuntaisin klo 12-16. Hinta 15 e, kuohuviinin kanssa 19 e. Alle 8-vuotiaat lapset puoleen hintaan.

Lue myös jutut Roots Kitchenin ja Wanhan Tammen kahvilan ja ravintola 3 linjan brunsseista sekä Mex-Mexin uudesta brunssista – mukana lista jossa kymmenen muunkin turkulaisravintolan brunssit, hinnat ja aikataulut.

Kommentoi