Jose's

BLOGIT | Jose's

Josen sienirisotto

Täydellinen sienirisotto syntyy helposti ja nopeasti myös kotikeittiössä. Risoton tekemisessä on tärkeää sekoittaa koko ajan riisiä, sillä se palaa helposti pohjaan. Tätä risottoa Jose valmisti Turun Ruokamessujen lavalla lauantaina.

 

Tattirisotto

(4 hengelle)

7 dl kasvislientä
2 pientä salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
5 pientä tattia
100 g voita
2½ dl risottoriisiä
2 oksaa tuoretta timjamia
1½ dl valkoviiniä
1 dl raastettua parmesaania
1 rkl sitruunakuorta
2 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria

Aloita keittämällä kasvisliemi. (Mikäli et halua tehdä sitä itse, niin voit valmistaa liemen kaupasta ostetusta kasvisfondista.)
Pidä kasvisliemi kuumana risoton valmistuksen ajan.
Kuori sipuli ja valkosipuli ja hienonna ne pieniksi kuutioksi. Kuullota ne pannulla oliiviöljyssä. Siirrä sipulit sivuun.
Puhdista tatit ja viipaloi ne, paista niitä voin kanssa puhtaalla pannulla muutaman minuutin ajan.
Kaada kattilaan loppu oliiviöljy. Lisää riisi ja timjaminlehdet, ja kuullota niitä muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviini ja anna kiehua niin kauan, että viini haihtuu lähes kokonaan. Lisää kauhallinen kasvislientä ja sekoita, kunnes liemi imeytyy.
Lisää sitten taas kauhallinen kasvislientä, sipulit ja tatit. Anna liemen imeytyä. Jatka samaan tyyliin kunnes kaikki liemi on käytetty.
Kun riisi on valmista, se on al denteä, eli lähes kypsää, mutta kuitenkin hampaissa tuntuvaa.
Lisää lopuksi voi, parmesaaniraaste sekä sitruunankuori ja -mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna risoton vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Kasvisliemi

1 porkkana
1 pieni varsiselleri
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
2 l vettä
2 valkosipulinkynttä
½ nippu persiljaa
2 pientä laakerinlehteä
2 pientä oksaa timjamia
muutama kokonainen mustapippuri

Pese ja paloittele vihannekset. Kuumenna öljyä kattilassa ja lisää joukkoon vihannekset. Paistaa hetki ja lisää vesi sekä loput mausteet.
Annan liemen kiehua matalalla lämmöllä tunnin ajan. Siivilöi ja keitä vielä kasaan niin, että puolet nesteestä haihtuu. Kasvislientä kannattaa tehdä iso määrä kerrallaan ja pakastaa loput, sillä liemi säilyy pitkään.

Tulosta resepti

5 vastausta artikkeliin “Josen sienirisotto”

  1. Sami Puutio

    Kauanko riisiä pyöritellään pannussa?


  2. Jac

    Tätä on pakko kokeilla!


  3. Nami!

    Nami! Olen huono kokki, mutta tämä näytää helpolta…yritetään…


  4. Jose

    Hieno! Kokeilkaa ja laittakaa palautetta…


Kommentoi