Jose's

BLOGIT | Jose's

Lohta Josen fuusiokeittiöstä

Suolassa ja mausteissa ei säästellä, neuvoo Jose. Kuvat: TS/Juha Paju
Pakastimessa jähmettynyt lohi on helppo leikata viipaleiksi.

 

Jose kokkaa tällä viikolla libanonilaisittain maustettua lohta. Siihen tarvitaan mausteseosta nimeltä zaa´tar, jota saa etnisistä kaupoista ja Turun kauppahallista. Maustetta voi sekoittaa itsekin yhdistämällä kuivattua timjamia, seesaminsiemeniä ja sumakkia, sekaan tulaa myös ripaus suolaa. Zaa´tarista voi tehdä myös levitettä lisäämällä siihen oliivioljyä.

Mausteseoksen suhteet ovat: 2 dl kuivattua timjamia, 1 rkl sumakkia, 1 rkl seesaminsiemeniä, ripaus suola.

Jose tarjoilee lohen salaattipedillä, lisämakua kokonaisuus saa kapriksista ja granaattiomenan siemenistä. Eikä unohdeta sitruunaa!

 

 

 

Zaa´tar-lohi

 

kilon painoinen ruodoton ja nahaton lohipala

1dl zaa’tar-maustetta
suolaa
salaatti:
200 g revittyä salaattia
100 g rukolaa
100 g pinaattia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
koristeluun:
granaattiomenan siemeniä
kapriksia
sitruunapaloja
Leikkaa lohipala pituussunnassa kahtia. Sulje lohen reunat paistamalla sitä kuumassa pannussa hetki jokaiselta sivulta. Paista vain muutama sekunti per puoli!
Nosta lohi lautaselle ja mausta reilusti suolalla ja zaa’tarilla. Anna jäähtyä hetken, kääri kelmuun ja pyörittele tangoiksi.Voit sulkea paketit teipillä tiiviiksi paketiksi.
Anna lohen maustua jääkaapissa pari tuntia, siirrä sitten sitten pakkaseen vähäksi aikaa niin että pinta kovettu. Se helpottaa leikkaamista.
Sekoita kulhossa salaattiainekset keskenään ja asettele ne lautasen keskelle. Leikkaa lohipalat puoli senttiä paksuiksi viipaleiksi ja levitä salaatin päälle.
Ripottele pinnalle zaa’taria ja suolaa.
Purista lohelle muutama tippa sitruunamehua ja koristele kokonaisuus granaattiomenan siemenillä, kapriksilla ja sitruunapaloilla.
Tarjoile kylmänä alkuruokapalana.

4 vastausta artikkeliin “Lohta Josen fuusiokeittiöstä”

  1. Portobello

    Kauniin näköinen annos ja mielenkiintoinen ohje. Pakko kokeilla kotona! 🙂


  2. Jose

    Kiitos Katja. Eriitäin helppo, voi valmistella etukäteen ja säilyy jääkaapissa pari päivää.


  3. Nanna

    No niin, cajunlohen jälkeen täytyy siis kokeilla tätä!


Napsauta peruuttaaksesi vastauksen.

Vastaa käyttäjälle jose Peruuta vastaus