Jose's

JOSEPH YOUSSEF | Jose's | 9

Limoncello pannacotta

Sitruuna on Josen lempiraaka-aine, se tuli selväsi jo Top Chef -ohjelman aikana. Jose maustaa sitruunalla sekä suolaisia että makeita ruokia.

Tänään sitruunaa tarvitaan jälkiruokaan. Jose kertoo tällä videolla niksit onnistuneen pannacotan tekemiseen. Viimeinen silaus tulee, kun pinnalle ripotellaan sokeroituja pistaasipähkinöitä.

 

Limoncello pannacotta

(4 hengelle)

2 liivatelehteä
1 vaniljatanko
5 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 dl jugurttia
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehu

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Poistat vaniljansiemenet vaniljatangosta ja laita kattilaan. Lisää kerma ja sokeri, kuumenna. Varo kiehauttamasta, sillä kerman rakenne muuttuu.

Nosta kermaseos liedeltä ja siivilöi se. Puristele liivatelehdet kuiviksi ja lisää lämpimän kerman joukkoon. Lisää lopuksi jugurtti, sitruunankuori ja -mehu ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada tarjoiluastioihin ja anna jäähtyä kylmässä noin 2–3 tuntia.

Limoncellosiirappi

 

1½ dl sokeria
½ dl vettä
½ dl valkoista balsamicoa
½ dl sitruunankuorta
½ dl sitruunamehua
2 cl limoncelloa

Keitä sokeri, vesi ja valkoinen balsamico paksuksi siirapiksi. Kun siirappi on valmis, lisää sitruunamehu sekä raastettu kuori ja ota kattila pois liedeltä. Sitruunamehua ei saa kiehauttaa, sillä muuten siirappi muuttuu jäähtyessään rakeiseksi.

Anna siirapin jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Lisää limoncello ja sekoita hyvin. Siirappi säilyy pitkään sekä kylmässä että huoneenlämmössä.

 

Sokeroidut pistaasipähkinät

1 rkl oliiviöljyä
100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
40 g fariinisokeria
1 rkl vettä

Kuumenna öljy pannulla, lisää pistaasipähkinät ja paahda matalalla lämmöllä niin kauan, että pähkinät muuttuvat kullanruskeiksi. Lisää fariinisokeri ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja pyöräytä pähkinät kunnolla ympäri, jotta sokeri sulaa kokonaan ja jää kiinni pähkinöiden pintaan.

Jos haluat erityisen rapeita pähkinöitä, voit jatkaa niiden paahtamista uunissa 80 asteessa noin 30 minuutin ajan.
Laita hyytyneiden pannacotta-maljojen päälle limoncellokastiketta ja koristele paahdetuilla pistaasipähkinöillä.

Tulosta resepti

9 vastausta artikkeliin “Limoncello pannacotta”










Kommentoi