Jose's

BLOGIT | Jose's

Josen thaimaalainen kookos-kanakeitto

Jose viimeistelee keiton limenkuoriraasteella. Kuvat: TS/Juha Paju

 

– Kaverini tarjosi minulle tämäntyyppistä keittoa, ja ihastuin siihen heti. Ajattelin, että tästä saisi blogiin hyvän reseptin, kertoo Jose. Hän kehitti mieleisensä reseptin, ja lisäsi siihen reilulla kädellä limeä.

– Tämä on erittäin helppo ruoka tehdä ja siitä tulee maukasta, kehuu Jose.
– Keitto sopii loistavasti kylmään päivään ja sen mieti tulisuus lämmittää sydäntä!

Keittoon voi lisätä esimerkiksi siitakesieniä tai muita kasviksia, jolloin siitä tulee täyttävämpi.

Limeä, korianteria, kookosmaitoa ja kanaa – nam!

 

Jose tarkistaa, onko maku kohdallaan.

 

Valmista tuli!

 

 

Thaimaalainen kanakeitto

2-3 kpl broilerin rintaa
3 rkl rypsiöljyä
1 sipulia
3 kynttä valkosipulia
1 nippu tuoretta korianteria
½ tuoretta chiliä
2-3 limen lehtiä
1 pala inkivääriä
1 sitruunaruohoa
6 dl kookosmaitoa (noin 2 prk)
100 g kookoskermaa
4 dl kanalientä
2 limeä (kuori + mehu)
suolaa
mustapippuria

Pilko broilerin rintapalat pieniksi paloiksi. Lisää öljy kattilaan ja kuumenna. Paista broilerinlihaa, lisää pilkottu sipuli ja hakattu valkosipuli ja kuullota vähän. Hienonna puolet korianterista ja lisää joukkoon. Lisä limen lehdet, kuorittu inkivääri ja sitruunaruoho. Muista jättää ne isoiksi paloiksi, jotta ne pystyy myöhemmin poistamaan keitosta.
Lisää kookosmaito, kookoskerma ja kanaliemi. Kiehauta  kovalla lämmöllä muutama minuuttia ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää limenkuori, limemehu, suola ja mustapippuri.
Takista makua ja mausta lisää tarvittaessa.
Lisää loput hienonnetut korianterit ennen tarjoilua.

Tulosta resepti

 

Tämä resepti on ainakin toistaiseksi Jose´s-blogin viimeinen, sillä Jose on siirtynyt Tintåsta kohti uusia haasteita ja muuttanut Helsinkiin. Josen kuulumisia nähdään blogissa vielä tämän kevään aikana.

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo