Jose's

BLOGIT | Jose's

Josen ihana suklaakakku

Ravintolapäällikkö Jaana Vuorenpää tarkistaa, miten kakunteko sujuu.

Kukapa ei pitäisi suklaakakusta? Tämä klassikkoleivonnainen on tällä viikolla Josen käsittelyssä.

Jose pitää pähkinöistä ja mantelista, ja siksi kakkuun tuleekin jauhojen tilalle mantelijauhetta. Jauhottomuuden vuoksi kakku on gluteeniton ja sopii siksi keliaakikoille. Jos reseptiin käyttää lisäksi laktoositonta voita, se on lisäksi laktoositon.

Kakun voi maustaa haluamallaan tavalla, esimerkiksi rommilla, kahvilla, Amaretolla tai konjakilla. Taikinan maustamiseksi tarvitaan puolisen desilitraa nestettä.

Kakun voi tarjota lämpimänä tai jäähtyneenä, sen seuraksi sopii marjajäätelö, marjasorbet tai suklaakastike.

 

Jose ja herkullinen lopputulos.

Gluteeniton suklaakakku

225 g voita
350 g suklaata
300 g sokeria
7 munaa
120 g mantelijauhetta

voiteluun voita

koristeluun tomusokeria, mintunlehtiä

 

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.

Vatkaa sokeri ja kanamunat kovaksi vaahdoksi. Lisää sulanut suklaa ja sitten mantelijauhot, ja sekoita hyvin.

Asettelee leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle ja voitele vuuan reunat hyvin. Kaada massaa vuokaan niin, että vuokaan jää pari senttiä kohoamisvaraa.

Paista 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kakku saa jäädä hiukan löysähköksi keskellä.

Anna jäähtyä, koristele tomusokerilla ja minttulehdellä.

5 vastausta artikkeliin “Josen ihana suklaakakku”

  1. Johanna

    Hei Jose, maustehyllystä löytyi pieni pussi café ”Najjar” merkkistä kahvia, olen saanut sen joskus lahjaksi. Osaatko neuvoa miten se kuuluu valmistaa? Pussissa kun on ohjeet vain arabiaksi. Sopisi tosi hyvin tuon herkullisen kakun kanssa. Kiitos mielenkiintoisesta blogista!


  2. Jose

    Hei Johanna, Kiva kuulla kiitos!
    Oletan että pussissa on jauhettua kahvia. Voit lisätä vajaa ruokalusikallista suoraan suklamassaan se toimi hyvin siinä.
    Voit myös keittää kahvia (turkkilaiskahvin tyyli), eli 2-3 tl kahvia (riippuu kuinka vahvana tykkäät) ja 1 dl vettä kylmänä kattilaan ja kiehautat. Varo ennen kiehumispisteen kahvi voi kohoa kattilan yli, pitäisi kuintenkin kohottaa vähintään 2 kertaa. Sen jälkeen se toimi kun tavallinen kahvi mutta siinä kahvikupin pohjaa kertyy reilu määrä kahvipuruja. Näin juodaan kahvia Libanonissa, enjoy!


  3. Johanna

    Moi vaan, testasin kahvia ja se jäi vähän oudon vaaleaksi. Se olisi saanut olla vähän tummempaa ja voimakkaampaa aromiltaan. Tosin en ole aitoa libanonilaista kahvia maistanut, onkohan sitä edes missään tarjolla?


  4. Jose

    Moikka. Tietääkseni ei ole missään tarjolla Suomessa. Jos jäi vaaleaksi niin tuplaa se kahvimäärä ja kokeile uudestaan. Jos silti jäi ni kolminkertaisena.
    Kerro miten käy.


  5. Johanna

    Moi vaan, edellämainitusta Najjar-pussillisesta ei koskaan tullut oikein juotavaa 🙁 Sitten vasta kun keksin lisätä sekaan lusikallisen hienoa sokeria se oli suht ok. Löysin onneksi Maailma kylässä-tapahtumasta Maatouk-merkkistä kahvia, joka on sen sijaan sopivan tummaa, vahvaa ja aromi on oikein hyvä! Kiitos vinkeistä ja libanonilaisia juhannusreseptejä odotellen..


Napsauta peruuttaaksesi vastauksen.

Vastaa käyttäjälle Johanna Peruuta vastaus