Jose's

BLOGIT | Jose's

Omenaa, kanelia ja pistaasia

Kaurayhdistys haastoi myös Josen mukaan Kaurahaasteeseen. Hän loihti kaurahiutaleista ja -leseistä herkullisen omenastruudelin, johon käytetään suomalaisille hieman vieraampaa filotaikinaa. Jälkiruokaan sopiva kastike syntyi vanukkaan tapaisesta kauravalmisteesta, johon Jose lisäsi makua sitruunalla.

 

 

 

Omenastruudeli

(kuudelle)

Täyte
6–7 omenaa
2 dl kaurahiutaleita
1½ dl kauraleseitä
2½ dl omenahilloa
2 tl kanelia
70 g pistaasirouhetta
100 g voisulaa
4 rkl luomukaurajuomaa

Taikina
4–6 filotaikinalevyä
100 g voisulaa

koristeeksi tomusokeria, hunajaa ja pistaasipähkinöitä

Pese omenat ja suikaloi paloiksi. Lisää täytteen loput aineet joukkoon ja sekoita.
Voitele filotaikinat yksi levy kerrallaan. Kun levy on voideltu, siirrä päälle toinen kerros ja voitele taas. Jatka näin, kunnes päällekkäin on neljästä kuuteen levyä. Filotaikina halkeilee helposti, joten ole varovainen ja varmista, että alusta on puhdas ja kuiva.

Kun olet voidellut levyt, lisää taikinan keskelle omenatäytettä ja rullaa varovasti kiinni. Purista päät yhteen ja siirrä struudeli uunipellille. Voitele pinta voisulalla ja paista 200 asteessa tunnin verran.
Kun struudeli on valmis, leikkaa päädyt pois ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele hunajalla, tomusokerilla ja pistaasipähkinärouheella. Tarjoa sitruunaisen kastikkeen kera.

Sitruunainen kastike

2 dl kasvisvalmisteista kauratuotetta (vanukkaan tapaista)
4 rkl sitruunamehua
2 rkl hunajaa

Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoile kylmänä.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Omenaa, kanelia ja pistaasia”

  1. chef jones

    Onpa jäätävän hyvä viritys. Muutenkin loisto blogi. Oon itekkin kokki ja olit mun suosikki Top Chef ohjelmassa! pakko alkaa seuraamaan sun blogia 🙂


  2. Jose

    Kiva kuulla, kiitos 🙂


Napsauta peruuttaaksesi vastauksen.

Vastaa käyttäjälle chef jones Peruuta vastaus