Jose's

BLOGIT | Jose's

Baba Ghanoush eli herkullinen munakoisotahna

Oliiviöljy ja granaattiomenan siemenet koristelevat Baba Ghanoushin. Kuvat: TS/Juha Paju

Tällä viikolla Jose valmistaa taas libanonilaista ruokaa, munakoisotahna Baba Ghanoushia.

– Muistan, miten kotona Libanonissa isä toi takapihalta tuoreita munakoisoja ja sitten niitä grillattiin avotulella, kertoilee Jose.

Munakoisot saa paahtaa oikein reilusti….
..ja sitten kuoria kylmässä vedessä.

Kotona munakoisot voi paahtaa esimerkiksi grillissä tai uunissa. Niiden pinta saa mustua todella reippaasti, sillä munakoiso ei siltikään ala maistua palaneelle.

Baba ghanoush sopii esimeriksi lihan tai kanan lisukkeeksi ja se on mainiota leivän päällä.

Tahnan ei tarvitse olla täysin sileää, vaan siihen saa jäädä pieniä sattumia.

 

Munakoisotahna (Baba Ghanoush)

4 kpl munakoisoa
3r rkl tahinia (seesamitahnaa)
1-1,5  sitruunaa
ripaus suolaa

Koristeluun: granaattiomenan siemeniä ja oliiviöljyä
Grillaa munakoisot täysin kypsäksi. Kuoren pitäisi hiiltyä, jotta itse tahnaan tulee oikeanlainen maku.

Kun munakoisot ovat kypsiä, upota ne kylmään veteen ja poista hiiltynyttä kuorta. Kaikkea ei tarvitse saada irti.

Anna munakoisojen jäähtyä siivilässä, että ylimääräiset nesteet valuvat pois. Siirrä munakoisot kulhoon, lisää tahinia ja sekoita hyvin, jotta munakoisot muusaantuvat. Lisää suolaa ja sitruunamehua maun mukaan.
Koristele valmis tahna granaattiomenan siemenillä ja oliiviöljyllä.

Tulosta resepti

 

3 vastausta artikkeliin “Baba Ghanoush eli herkullinen munakoisotahna”

  1. Portobello

    Nam! Munakoiso on lempparini 🙂
    Oletko tehnyt niihin viiltoja ennen paahtamista? Ohjeessa ei lue, mutta näenkö kuvasta oikein? Onko sen kuoren poistamisen helpottamiseksi?


  2. Jose

    En ole tehnyt viiltoja, ne tulee itsestään kun munakoison sisältö alkaa kiehua. Laitetaan ihan suoraan tulille ja kuori kutistuu grillattaessa. Kuoret lähtee helposti upottamalla heti kylmään veteen.


  3. Vally

    Tämä on niin hyvä ja yksi mun lemppareista 🙂
    Olen syöny monesti dolmaa tintåssa (viimeksi tänään) onko se sun tekemä? Olisi kiva jos laittaisit resepti tähän,,,meillä irakissa on dolma mutta se tehdään vähän eri tavalla ja syödään lämpimänä 🙂 yhtä hyvät molemmat anyway


Kommentoi