Jose's

BLOGIT | Jose's

Syksyn ihanin omenapiiras

Tämän viikon videoblogissa Jose leipoo taas herkkuja omenasta. Maukkaan omenapiirakan salaisuuksia ovat mantelijauho ja kermaviilistä ja kanelista tehty täyteseos. Piirakkaa ei tarvitse aina tehdä perinteiseen pyöreään vuokaan, vaan kannattaa hyödyntää muitakin kuumuutta kestäviä astioita.

 

 

Omenapiirakka

 

Taikina
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoa
85 g kauralesettä
½ dl mantelijauhetta
1tl kanelia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vatkaa vielä vähän. Lisää loput aineet ja pyöräyttää tasaiseksi massaksi käsin tai koneella.
Voitele vuoka hyvin voilla ja levitä taikina pohjan päälle ja reunoille. Voit paistaa taikinaa 175 asteessa noin 10 minuuttia ennen täyttämistä.

Täyte
3–4 omenaa
2 dl kermaviiliä
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 tl kanelia
1 rkl seesamsiemeniä

Käytä piirakassa ehdottomasti suomalaista hapanta omenaa. Tässä reseptissä on käytetty Jaspi-omenoita. Pese ja pilko omenat lohkoiksi ja asettele ne vuoan pohjalle haluamasi kuvion mukaan.
Sekoita kermaviili, kananmunat, sokeri ja kaneli keskenään niin, että kermaviili muuttuu juoksevaksi kastikkeeksi. Kaada seos omenoiden päälle. Paahda seesaminsiemeniä kuumalla pannulla noin puolen minuutin ajan ja ripottele ne piirakan päälle. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jos esipaistat taikinaa 10 minuuttia niin varaa kypsennykseen aikaa on noin puolisen tuntia.
Tarjoile omenapiirakka lämpimänä sitruunasorbetin, jäätelön tai kermavaahdon kera.

Tulosta resepti

Kommentoi