Johdatus kiusaukseen

BLOGIT | Johdatus kiusaukseen

Porkkanakuppikakkuja kevätauringossa

On ihanaa, kun kevätaurinko jo vähän näyttäytyy. Keväisin innostun aina leipomaan jotain kaunista. Tällä kertaa tein porkkanakakkuja suosittuun kuppikakkumuotoon. Näitä kokeilin ensimmäistä kertaa joitain vuosia sitten. Olivat niin hyviä, että samaa reseptiä on sen jälkeen tullut käytettyä jo useamman kerran.

Kuppikakkujen koristeeksi muotoilin marsipaanista pieniä porkkanoita. Söpöjä, vai mitä? Ostin valmiiksi värjättyä marsipaania ja sekoitin keltaiseen hieman punaista, jotta sain porkkanoille sopivaa oranssia. Pyörittelin massasta pieniä porkkananmallisia pötkylöitä, päähän vielä pari vihreää tupsua ja valmista tuli! Marsipaanin voi toki värjätä myös itse elintarvikevärejä käyttämällä, mutta näin homma hoituu nopeammin ja ilman turhaa sotkua.


Lopuksi vielä tiedoksi heille, jotka rakastavat kuppikakkuja…pian on tulossa toinenkin kuppikakkupostaus. Luvassa on jotain kaunista pääsiäisen herkkupöytään!

-Kerttu


Porkkanamuffinssit
14 kpl

6,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
200 g suolatonta voita
1 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
2 dl maitoa
2 kananmunaa
3 porkkanaa
1,5 dl mantelirouhetta

Kuorrutus:
100 g Philadelphia-juustoa
4 rkl suolatonta voita
350 g tomusokeria
1 tl sitruunamehua

Koristelu:
1 dl mantelirouhetta
marsipaania 

Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaneli ja suola isossa kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri, vatkaa joukkoon munat ja lisää maito. Tee kuivien ainesten keskelle kolo ja kaada siihen munaseos. Sekoita varovasti, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi, nostele raaste ja mantelirouhe taikinan joukkoon. Lusikoi taikina isohkoihin muffinssivuokiin täyttämällä ne miltei yläreunaan saakka. Paista muffinsseja 180 asteessa 25 minuuttia. Valmista sillä aikaa kuorrutus. Notkista juusto ja voi vatkaimella ja sekoita joukkoon tomusokeri. Vatkaa ainekset pehmeäksi ja mausta sitruunamehulla. Levitä kuorrute hieman jäähtyneiden muffinssien pinnalle ja ripottele päälle mantelirouhetta. Koristele marsipaanista muotoilluilla pienillä porkkanoilla.

Tulosta resepti

Kommentoi